Etteplan toteuttaa SEOlle mobiilipalvelun

22.1.2021

SEOn huoltoasemaverkosto on ottamassa merkittävää digitalisaatioloikkaa ja julkaisee keväällä 2021 useita eri palveluja ja toimintoja kattavan mobiilipalvelun. Etteplan ja SEO ovat solmineet sopimuksen uudenlaisen mobiilisovelluksen toteuttamisesta. Hankkeeseen on saatu myös Business Finlandin tukirahoitusta.

Suomessa toimiva SEO-verkosto on yli 200 itsenäisesti toimivan jakeluaseman, huoltoaseman tai automaattiaseman verkosto. Toteutettava mobiilisovellus palvelee sekä kuluttajia, yritysasiakkaita että asemaverkoston kauppiaita. Palvelu poikkeaa muista markkinoilla olevista ratkaisuista erityisesti tarjoamalla polttoöljyn mobiilin tilaustoiminnon kodin tai muun kiinteistön lämmitykseen. Kokonaisuus rakennetaan myös kauppiasverkoston työkaluksi, jonka avulla hoituvat tilaukset ja viestintä SEO-verkoston ja kauppiaiden välillä. Myöhemmin mobiilisovelluksen kautta hoituvat asemasta riippuen myös mobiilitankkaus ja muut asemakohtaiset palvelut.

- Olemme suomalainen, yrittäjävetoinen ja uusiutuva osuuskunta. Palvelu on iso digitalisaatioharppaus koko alalla ja vahvistaa SEO-verkoston kilpailuasemaa. SEO-kauppiaat päättävät itse asemansa palveluista. Sovellus mahdollistaa uusien palveluiden käyttöönoton paikallisesti, joten itsenäiset kauppiaat voivat kehittää liiketoimintaa ja palvella asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla, toteaa Suomalaisen Energiaosuuskunnan (SEO) toimitusjohtaja Arto Viljanen.

Palvelun toteuttaa Etteplanin ohjelmistoyksikkö, joka on monipuolinen osaaja autoiluun liittyvien digitalisaatiopalveluiden toteuttajana. Etteplan huolehtii jo tällä hetkellä merkittävästä osasta polttoaineen jakeluun liittyvien järjestelmien ja laitteiston sekä niihin liitettyjen digitalisaatioratkaisuiden kehityksestä ja ylläpidosta eri asemaverkostoissa Suomessa. Polttoainejakeluun ja siihen liittyvien palveluiden vaatimukset ovat tuttuja niin asiakaskokemuksen, polttoainejakeluun liittyvien teknisten ja turvallisuusvaatimusten kuin polttoaineliiketoiminnan kannaltakin. Etteplan on toteuttanut myös sähköautoiluun ja autoteollisuuteen liittyviä ratkaisuja.