Fiboxin sähköautonlatausliiketoiminta siirsi tuotantonsa

Fiboxin sähköautonlatausliiketoiminta siirsi tuotantonsa

1.3.2024

Fibox siirsi autonlataus- ja -lämmitystuotteidensa valmistuksen Puolasta Suomeen, kun Lempäälän Sääksjärvelle valmistui uusi moderni kokoonpanotehdas keväällä 2023. Nyt Suomalaisen työn liitto on myöntänyt Fibox Charging Solutions Oy:n autonlataus- ja lämmitystuotteille Avainlippu-tunnuksen osoituksena suomalaisesta työstä.

Fibox Charging Solutions Oy on suomalainen yhtiö ja osa Fibox-perheyritystä. Fibox eriytyi Fiskars-yhtiöstä vuonna 1991, ja perinteikkäiden suomalaisten juuriensa takia ensimmäiset Avainlippu-tunnukset ovat koko Fibox-konsernille iso askel.

- Avainlippu-tunnuksella haluamme viestittää asiakkaillemme ja sidosryhmillemme, että meille on tärkeää panostaa suomalaiseen työhön ja tuotantoon. Pystymme merkillä korostamaan sitoumustamme paitsi tuotteidemme ja työmme korkeaan laatuun myös suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointiin, Fiboxin konsernijohtaja Hannu Turunen sanoo.

Fiboxin autonlataus- ja lämmitystuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 %. Tuotteet suunnitellaan ja kokoonpannaan Suomessa. Tuotteiden kaikki muoviosat valmistetaan konsernin tehtaalla Suomessa. 

Autonlataus- ja -lämmitysliiketoiminta eriytyi Fibox-konsernista omaksi Fibox Charging Solutions Oy tytäryhtiökseen tammikuussa 2023. Erillinen yhtiö on mahdollistanut resurssit ja toimintatavat, jotka autonlatausliiketoiminnan kasvattaminen vaatii. Kasvu ei rajoitu vain Suomeen, vaan yhtiö tähtää merkittäväksi toimijaksi Euroopassa muutaman vuoden sisään.