Fortum tuo älykkään lämmityksen ohjauksen lähes kaikkiin Espoon Asuntojen koteihin

13.9.2018

Fortum SmartLiving -palvelu asennetaan tämän syksyn aikana lähes kaikkiin Espoon Asuntojen omistamiin asuntoihin. Hanke on kokoluokaltaan Pohjoismaiden suurin.

Fortum SmartLiving -palvelu perustuu osin Leanheatin kehittämään teknologiaan, jossa tekoäly ohjaa automaattisesti kiinteistön lämmitystä asuntojen todellisen sisälämpötilan ja sääennusteen perusteella.

- Olemme tehneet kehitystyötä Leanheatin ja Espoon Asuntojen kanssa jo useamman vuoden. Tämä sopimus on hieno osoitus siitä, kuinka uudenlaisilla palveluilla pystytään luomaan arvoa sekä asiakkaalle että energian tuottajalle. Kiinteistöihin asennettavaa laitteistoa käytetään kiinteistön lämmityksen ohjaukseen, ja se on yhdistettynä myös kaukolämmön tuotannon optimointiin, sanoo Fortumin asiakkuusjohtaja Pasi Kokko.

Fortum on pilotoinut älykästä lämmityksensäätöjärjestelmää ja lämpöenergian kysyntäjoustoa Espoon Asuntojen kiinteistöissä vuodesta 2015 alkaen. Kokemukset ovat olleet positiivisia. SmartLiving-palvelun avulla on parannettu asumismukavuutta, pienennetty lämmityskustannuksia ja tehostettu lämmöntuotantoa. Lämmönkulutus on pienentynyt pilottikiinteistöissä jopa 10 %.

- Kestävyys on yksi Espoon Asuntojen toimintaa määrittävistä arvoista. Siksi päätös Fortum SmartLiving -palvelun laajentamisesta lähes kaikkiin asuntoihimme on meille luonteva tapa jatkaa aloittamiamme ilmastotoimia. Toteutamme samalla Espoon kaupungin ilmasto-ohjelmaa ja toimimme kaupungin strategian mukaisesti ilmastonmuutoksen torjunnan edelläkävijänä, sanoo Espoon Asuntojen toimitusjohtaja Jaakko Kammonen.