Fortum vahvistaa asemaansa Venäjän suurimpana tuulivoiman tuottajana

8.6.2021

Fortum kasvattaa strategiansa mukaisesti uusiutuvan energian tuotantoaan Venäjällä. Fortumin ja yhteistyökumppani Rusnanon tuulivoimasijoitusrahasto on tehnyt investointipäätöksen 236,6 MW:n tuulivoimapuistojen rakentamisesta Samaran alueelle Venäjälle.

Tuore investointipäätös on osa laajempaa yhteistyösopimusta tuulivoimasijoitusrahaston ja Samaran aluehallinnon välillä. Tavoitteena on rakentaa jopa 300 megawattia tuulivoimaa alueelle vuosien 2022–2023 aikana. Hanketta rahoittaa venäläinen Gazprombank. 

Samaran projektit ovat osa 1823 MW:n rakennusoikeuta, joka Fortumin ja Rusnanon sijoitusrahastolle myönnettiin vuosien 2017 ja 2018 Venäjän uusiutuvan energian huutokaupoissa.  

Fortumin ja Rusnanon tuulivoimasijoitusrahaston valmistuneisiin ja käyttöönotettuihin hankkeisiin kuuluu seitsemän tuulivoimapuistoa, joiden kokonaiskapasiteetti on 600 MW. Ulyanovskissa sijaitseva 350 MW tuulivoimapuisto aloitti toimintansa 2019. Neljä Rostovin alueella sijaitsevaa ja kaksi Kalmukian alueella sijaitsevaa tuulivoimapuistoa aloittivat toimintansa vuotta myöhemmin. 

Sijoitusrahastolla on rakennusvaiheessa edelleen 731,6 MW tuulivoimahankkeita, ensisijaisesti Astrahanin, Rostovin, Volgogradin ja Samaran alueilla.