Gasum ja Renewable Power Capital solmivat pitkäaikaisen sähkönostosopimuksen

8.3.2022

Pohjoismainen energiayhtiö Gasum ja Renewable Power Capital (RPC) ovat solmineet kymmenvuotisen tuulisähkösopimuksen, jolla Gasum ostaa suurimman osan Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevan Rustarin tuulivoimapuiston tuotannosta. Vuoden 2023 alussa käyttöön otettava tuulivoimapuisto koostuu kahdeksasta tuulivoimalasta, ja se alkaa toimittaa energiaa Gasumille myöhemmin samana vuonna. Sopimus vahvistaa Gasumin asemaa merkittävänä toimijana tuulivoimasegmentissä.

Gasum ostaa tuulivoimalla tuotettavaa sähköä RPC:ltä vuodesta 2023 alkaen. Kurikassa sijaitsevaan Rustarin tuulivoimapuistoon valmistuu kahdeksan tuulivoimalaa, joiden yhteenlaskettu teho on 44 megawattia. Tuulivoimapuiston arvioitu vuosituotantokapasiteetti on 160 GWh, mikä vastaa noin 32 000 kotitalouden vuosittaista sähkönkulutusta. Gasum ostaa suurimman osan tuotannosta.

RPC on eurooppalainen uusiutuvan energian investointialusta, joka sijoittaa aurinko- ja tuulivoiman sekä akkuvarastojen kehittämiseen, rakentamiseen ja pitkäaikaiseen omistukseen. RPC edistää vihreää energiasiirtymää ja mahdollistaa vakaan pitkän aikavälin riskisopeutetun tuoton. RPC on rekisteröity Isossa-Britanniassa ja sen pääkonttori on Lontoossa.

Gasumin ja RPC:n yhteistyö on osa Gasumin laajempaa kestävän kehityksen strategiaa, joka edistää hiilineutraalia tulevaisuutta. Se myös parantaa uusiutuvan suomalaisen energian saatavuutta. Gasum tarjoaa asiakkailleen vesivoimalla, tuulivoimalla, aurinkovoimalla tai bioenergialla tuotettua uusiutuvaa sähköä ja energiamarkkinoiden asiantuntijapalveluita, jotka vastaavat asiakkaiden energiatarpeisiin ja auttavat asiakkaita saavuttamaan ympäristötavoitteensa nopeammin. Yhtiö on merkittävä toimija tuulivoimasegmentissä ja pyrkii lisäämään uusiutuvan tuulivoiman hankintaa myös jatkossa. Lisäksi Gasum tarjoaa bio- ja maakaasua teollisuuteen, merenkulkuun ja liikenteelle.