Gigantti aloitti kunnostettujen puhelimien myynnin

Gigantti aloitti kunnostettujen puhelimien myynnin

9.10.2023

Gigantti aloitti lokakuussa kunnostettujen puhelimien myynnin myymälöissään ja nettikaupassaan. Käytetyt iPhone-puhelimet ovat perusteellisesti laatutarkastettu, tietopuhdistettu ja kunnostettu merkin alkuperäisillä osilla, ja niillä on sama takuu kuin uusilla puhelimilla. Avaus on osa Gigantin tavoitetta laajentaa kiertotaloustuotteiden ja -palvelujen osuutta myynnistään 10 prosenttiin vuoteen 2028 mennessä.

Käytetty elektroniikka kiinnostaa kuluttajia yhä enemmän: Etu ry:n ja Elektroniikan Tukkukauppiaat ry:n Taloustutkimuksella 2022 teettämän kyselyn mukaan vajaa 40 % vastaajista ostaisi käytettynä elektroniikkaa. Suomalaiset ovat edelläkävijöitä erityisesti käytettyjen puhelinten suhteen, joiden globaaleilla markkinoilla tapahtuu lähivuosina paljon: Statistan mukaan käytettyjen puhelinten markkinan odotetaan kaksinkertaistuvan vuoteen 2028 mennessä.

Gigantin tavoitteena on laajentaa myynnin painopistettään kiertotaloustuotteiden ja -palvelujen suuntaan. Toistaiseksi käytettyjen laitteiden valikoima on painottunut Outlet-myyntiin palautettujen laitteiden muodossa. Lähteminen käytettyjen tuotteiden markkinoille kunnostettujen puhelinten myötä on toimitusjohtaja Niko Sandströmin mukaan pitkäjänteisen työn tärkeä avaus.

Gigantti käynnisti kunnostettujen puhelinten myynnin 6.10. eteenpäin sekä nettikaupassaan että asteittain 42 myymälässään. NewStart-tuotenimellä kulkevat tuotteet ovat iPhone-puhelimia, joita on mahdollista saada 14 eri mallissa. Euroopasta kerätyt, käytetyt laitteet tarkistetaan perusteellisesti, tyhjennetään kaikista tiedoista, päivitetään, puhdistetaan ja korjataan tarvittaessa pikkuvioista. Uuden alun saaneille puhelimille tarjotaan kahden vuoden takuu, sama kuin uusilla. Laitteiden laatutarkistuksesta ja kunnostuksesta vastaa pohjoismainen kiertotaloustoimija Foxway.

iPhone-puhelimien lisäksi Gigantti suunnittelee laajentavansa kunnostettujen tuotteiden valikoimaansa Android-puhelinten, sekä PC- että tablettitietokoneiden suuntaan. Kodinelektroniikkaketjun tavoitteena on, että vuoteen 2028 mennessä 10 prosenttia sen myynnistä kertyisi käytetyistä tuotteista, sekä vaihto- ja korjauspalveluista.