Glastonille sopimus viidestä uuden sukupolven aurinkopaneelilasin tuotantolinjasta Kiinassa

27.9.2022

Glaston-konserni on solminut sopimuksen viidestä tasokarkaisulinjasta aurinkopaneelilasin valmistukseen kiinalaisen Kibing Glassin kanssa. Tilaus on Glastonin uuden, aurinkoenergiateollisuudelle räätälöidyn konseptin ensimmäinen.

Aurinkoenergiamarkkinat kehittyvät nopeasti Kiinassa, ja uusi asennettu aurinkoenergiakapasiteetti kasvoi 148 % vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä verrattuna vuoden 2021 vastaavaan ajanjaksoon (lähde: Kiinan kansallinen energiahallinto, huhtikuu 2022). Näiden kasvulukujen mukaisesti aurinkopaneelilasin tuotanto on kasvanut Kiinassa ja lisännyt siten aurinkopaneelilasin valmistuslaitteiden kysyntää. 

Glastonin pitkäaikainen asiakas, Kibing Glass, on innovatiivinen teknologiayritys, joka on erikoistunut raakalasin, energiaa säästävään rakennuslasin, vähärautaisen ultravalkoisen lasin, aurinkokennolasin ja lääketieteellisen lasin tuotantoon. Tällä hetkellä Kibing Glass panostaa aurinkokennolasin tuotantokapasiteettinsa lisäämiseen Kiinassa ja Malesiassa, ja aurinkokennolasihankkeiden määrä on kasvanut. 

Kibing Glassin käytössä on jo lähes 20 Glastonin eristyslasinvalmistuslinjaa. Glastonin teknologinen etulyöntiasema, palvelukyky ja vahva maine myötävaikuttivat positiiviseen lopputulokseen, kun asiakas etsi teknologiatoimittajaa kasvavaan aurinkoenergialiiketoimintaansa. 

CHF Solar linja on suunniteltu suurille volyymeille, ja se toimii automaattisesti ympäri vuorokauden. Lasin kiertoaika linjassa on vain 15 sekuntia. Koska linja on jatkuvatoiminen, päivittäinen tuotantomäärä on noin 250 tonnia. 

Arvoltaan lähes 5 miljoonan euron tilaus kirjataan Glastonin vuoden 2022 kolmannen neljänneksen tilauskantaan. CHF Solar linjat toimitetaan asiakkaan Malesiassa sijaitsevaan tehtaaseen vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla.

Yli 10 000 henkilöä työllistävän Kibingin tase on 19 miljardia Kiinan renminbiä, ja sillä on kuusi lasinvalmistuslaitosta Kiinassa ja Malesiassa. Yrityksellä on myös 26 raakalasin tuotantolinjaa. Yhtiö on ollut listattuna Shanghain pörssissä vuodesta 2011 lähtien.