Hämeenlinnan kaupunki ja Digita yhteistyöhön mobiiliverkkojen kehittämiseksi

10.11.2022

Hämeenlinnan kaupunki ja Digita käynnistävät yhteistyön mobiiliverkkojen kehittämiseksi Hämeenlinnan kaupungin alueella. Käytännössä Digita tulee jatkossa hallinnoimaan operaattoreille vuokrattavia tiloja, mikä mahdollistaa koordinoituja ja yhdenmukaisia prosesseja.

Digitalisaation ja teknologisen nopean kehityksen myötä mobiiliverkkoon liitettyjen laitteiden määrä ja mobiilidatan käyttö tulee lisääntymään tällä vuosikymmenellä ennätysmäisesti. Liikennemäärä kasvaa kovaa vauhtia. Nykyisen infrastruktuurin kantokyvyn kannalta ja uusien käyttöönotettavien taajuuksien vuoksi tukiasemapaikkojen tarve ja rakentaminen on ajankohtaisempaa kuin koskaan ennen.

- Digitan kanssa tehtävän yhteistyön kautta saamme yhdenmukaistettua laitetilojen vuokraamiseen liittyviä käytäntöjämme sekä tarjottua laitetilavuokralaisillemme parempaa ja asiantuntevampaa palvelua. Käynnistyvän yhteistyön kautta voimme Hämeenlinnan kaupungin tilapalveluissa kohdentaa omia resurssejamme enemmän ydintoimintaamme ja siten parantaa tilahallintaamme, kertoo Hämeenlinnan kiinteistöjohtaja Tuomas Koskiniemi.