Helen pilotoi energianhallinnan raportointikokonaisuutta yhteistyössä EnerKeyn kanssa

5.6.2019

Energiayhtiö Helen ja energiajohtamisen asiantuntija EnerKey ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tavoitteena on tulevaisuudessa tarjota Helenin yritysasiakkaille tehokkaat työkalut vastuulliseen energianhallintaan. Yhteistyön ensimmäinen vaihe käynnistyy pilotointihankkeella, jonka tarkoituksena on löytää Helenin yritysasiakkaiden tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla palveleva energiaraportoinnin kokonaisuus.

- Tarpeet datan avulla tapahtuvaan energiankäytön ja ympäristövaikutusten seurantaan, raportointiin ja mittaamiseen ovat yritysasiakkaidemme keskuudessa jatkuvasti kasvamassa. Me Helenissä haluamme tarjota asiakkaillemme tähän mahdollisimman tehokkaat työkalut. Ymmärtääksemme paremmin asiakkaiden tarpeita ja kartoittaaksemme parasta mahdollista toimintamallia olemme käynnistämässä pilotointihanketta EnerKeyn kanssatoteaayritysmyynnin päällikkö Jyrki Eurén Helenistä.

EnerKeyn energianhallinnan alustan Powered by EnerKeyn avulla organisaatiot voivat tarjota asiakkailleen Pohjoismaiden johtavat energianhallinnan ja raportoinnin työkalut organisaation omalla ulkoasulla ja logolla brändättynä. EnerKeyn tavoitteena on olla energiayhtiöiden kumppanina tulevaisuuden palveluiden kehittämisessä energiayhtiöiden asiakkaille.

- Helenin kanssa tehdyn pilottisopimuksen lähtökohtana on loppuasiakkaiden tarpeiden huomiointi. Haluamme EnerKeyllä auttaa organisaatioita vastuullisempaan energianhallintaan ja parempaan energiantehokkuuteen. Yhteistyö Helenin kanssa on hyvin luonnollista Helenin halutessa tarjota asiakkailleen aina vain parempia palveluita, kommentoi EnerKeyn Vice President Jaakko Huhta.

Vastuullisuuden merkitys kasvaa jatkuvasti

Vastuullisuuden painoarvo kasvaa tällä hetkellä voimakkaasti globaalisti. Vastuullista energianhallintaa vaatii esimerkiksi lisääntyvä regulaatio, mutta myös yritysten loppuasiakkaat ja sidosryhmät. Monille yrityksille vastuullisuus on myös yksi liiketoimintastrategian kulmakivistä.

Vastuulliseen energiankäytön lisäksi EnerKeyn tavoitteina on auttaa kumppaneitaan ja heidän asiakkaitaan ilmastovaikutusten vähentämiseen. Tähän kuuluu niin päästöjen, jätteiden kuin liikennepolttonesteiden käytön seuranta ja vähentäminen. Myös vastuullisen energiankäytön merkitys asiakkaalle ja laadukkaan sisäilman merkitys tilojen käyttäjille on suuri.

- Annamme kumppaneillemme ja asiakkaillemme konkreettiset työkalut osoittaa vastuullisen toiminnan vaikutukset. Järjestelmällisen seurannan, raportoinnin ja analysoinnin avulla tehdyt toimenpiteet näkyvät suoraan vähentyneinä päästöinä, jätteinä, pienentyneenä energiankulutuksena ja parempana sisäilmana, Huhta jatkaa.

Yhteyshenkilöt:
Helen Oy, Jyrki Eurén p. 040 5028 544 jyrki.euren@helen.fi 
EnerKey, Jaakko Huhta p. 0400 292 257 jaakko.huhta@enerkey.com