Helenin ensimmäinen maalämpökohde Espooseen – poraukset käynnissä

27.10.2020

Helen toteuttaa ensimmäisen maalämpöön perustuvan pilottikohteensa Espoossa sijaitsevaan taloyhtiöön. Pilottikohteiden avulla Helen kehittää maalämpöön perustuvia lämmitysratkaisuja asiakkaille, jotka haluavat lisätä omaa uusiutuvaa energiantuotantoa taloyhtiöönsä.

Helenin ensimmäiset maalämpökentän poraukset espoolaisen taloyhtiön tontilla ovat hyvässä vauhdissa. Maalämpökentän porausten jälkeen työ jatkuu lämmönkeruuputkistoihin liittyvillä maanrakennustöillä, maalämpöpumppujen ja muiden laitteistojen asennuksella ja urakoinnilla. Jouluun mennessä asiakkaalla on käytössään uusi lämmitysratkaisu ja energiatehokkaampi asunto-osakeyhtiö.

Uusi lämmöntuotannon malli yhdistää kauko- ja maalämmön parhaat puolet sekä optimoi niiden käyttöä. Maalämpö on hyvä vaihtoehto, mutta usein kaukolämpö tai molempien yhdistelmä on paras ratkaisu. Asiakas voi hankkia Heleniltä myös uusiutuvaa kaukolämpöä.

- Maalämpö on viime aikoina herättänyt kiinnostusta yhä useammassa taloyhtiössä ja kiinteistössä. Maalämpöön perustuvan lämmitysratkaisun pitkä elinkaari sekä omavarainen ja päästötön lämmöntuotanto tuovat houkuttelevan vaihtoehdon erilaisia lämmitystaparatkaisuja pohtivalle. Vastaamme asiakkaiden tarpeisiin tarjoamalla maalämpöratkaisuja niin taloyhtiöille, kiinteistöille kuin kortteleillekin, kertoo tuotepäällikkö Annukka Saari Helenistä.

Käynnissä olevaan Espoossa sijaitsevaan pilottikohteeseen Helen toteuttaa maalämmön lisäksi myös aurinkopaneelit kiinteistön katolle, sähköautojen latauspisteet, taloyhtiön lämmitystä optimoivan Kiinteistövahdin sekä patteriverkoston säädön.

Pilottikohteiden avulla Helen kehittää maalämpöön perustuvia lämmitysratkaisuja asiakkaille, jotka haluavat lisätä omaa uusiutuvaa energiantuotantoa taloyhtiöönsä. Asiakkaalla on mahdollisuus valita haluamansa lämmitystapa avaimet käteen -periaatteella. Maalämpöratkaisuun sisältyvät niin alkuvaiheen kohteen kartoitus kuin asennetun lämmitysjärjestelmän huolto ja ylläpito.

Maalämpöratkaisut toteutetaan tapauskohtaisesti taloyhtiön tarpeiden sekä tontin ja rakennusten asettamien reunaehtojen mukaisesti. Maalämpöjärjestelmän, samoin kuin muidenkin energiaratkaisujen, tulee olla energiatehokkaita, ekologisia sekä taloudellisesti kannattavia.