Helpot vinkit puhelimen akun kestävyyden ylläpitämiseen

Helpot vinkit puhelimen akun kestävyyden ylläpitämiseen

17.2.2023

Lauantai 18. helmikuuta vietetään kansainvälistä akkupäivää. HMD Global, Nokia-puhelinten koti, on koonnut yhteen päivän kunniaksi 7 tapaa, joilla voit pidentää älypuhelimesi akun käyttöikää helposti, aina yön yli lataamisen välttämisestä ohjelmistopäivityksiin.

1. Vältä lataamasta puhelintasi 100 % asti 

Puhelimen lataaminen aina täyteen 100-prosenttiin korkeajännitteisellä laturilla voi rasittaa puhelimen akkua. Sen sijaan latauksen lopettaminen 80–90 prosentin tasolla on suositeltavaa, ja ihanteellisesti puhelimen akun lataustason tulisi aina olla 30-80 prosentin välillä. Tämä pidentää akun käyttöikää. ​

2. Kytke sijaintisi pois päältä

Android-puhelimissa voit joko sammuttaa sijaintisi tai paikannuksen kokonaan tai estää tiettyjä sovelluksia seuraamasta sijaintiasi. Katso Nokia-puhelimestasi Asetukset -> Sovellukset tarkistaaksesi, mitkä sovellukset käyttävät sijaintiasi, ja kytke pois kaikki, joita et tarvitse.

3. Vältä puhelimen altistamista äärimmäiselle kuumuudelle tai kylmälle

Äärimmäisen sääolosuhteet voivat tyhjentää puhelimen akun nopeammin. Puhelimen pitäminen huoneenlämmössä mahdollisuuksien mukaan varmistaa, että akku kestää kauempaan.

4. Lataa puhelimesi päivän aikana

Jos haluat pitää puhelimesi akun kunnossa, lataa sitä päivän aikana, älä yön yli. Kun puhelin jätetään yöksi latautumaan, sen akku alkaa hiljalleen tyhjentyä. Kun lataustaso laskee alle valmistajan asettaman kynnyksen, se alkaa latautua takaisin täyteen. Lopulta tämä voi heikentää akun kestoa. Jos kuitenkin lataat puhelintasi yöllä, varmista, ettei se ole peittyneenä esimerkiksi tyynyn alla. Tämä voi ylikuumentaa akkua, mikä myös heikentää sen suorituskykyä ajan myötä.

5. Kytke akunsäästöasetukset päälle

On olemassa useita asetuksia ja tiloja, jotka auttavat säästämään akkua Android-laitteissasi. Löydät akunsäästöasetukset Nokia-puhelimestasi paikasta Asetukset -> Akku:

  • Mukautuva virta -asetus pidentää akun kestoa rajoittamalla harvoin käyttämiesi sovellusten akunkäyttöä.
  • Virransäästötila rajoittaa automaattisesti virrankulutusta esimerkiksi taustasovellusten toiminnassa ja visuaalisissa tehosteissa akun säästämiseksi.
  • Supervirransäästötila pidentää akun käyttöaikaa entisestään. Asetus rajoittaa muun muassa käytössä olevia sovelluksia, vähentää kirkkautta, rajoittaa suorittimen nopeutta ja käyttää mustaa taustakuvaa.

6. Pidä puhelimesi ajan tasalla

Säännöllisten Android-päivitysten asentaminen voi edistää akunkestoa. Jotkut ohjelmistovirheet voivat rasittaa akkua tarpeettomasti. Kun näin tapahtuu, kehittäjät julkaisevat virheenkorjauksia ongelmiin käyttöjärjestelmäpäivitysten kautta. Kun pidät puhelimesi ajan tasalla, saat aina uusimmat virheenkorjaukset ja parannukset akkutilaan ja suorituskykyyn.

7. Seuraa Nokia-puhelimesi akun kuntoa My Device -sovelluksella

My Device -sovelluksesta löydät kaikki tarvittavat tiedot Nokia-puhelimesi kunnon tarkistamiseen. Sovelluksesta voit tarkistaa muun muassa akun kunnon, tallennustilan, laitteen lämpötilan ja tiedonkäytön. Kaikki tämä on suunniteltu tukemaan laitteesi pidempää käyttöä.