Helsinki Citycopter laajentaa toimintaansa

Helsinki Citycopter laajentaa toimintaansa

1.2.2024

Helsinki Citycopterin Cessna Citation CJ4 Helsinki-Vantaan lentokentällä. (Kuva: Helsinki Citycopter)

 

Helsinki Citycopter laajentaa laivastoaan suihkukoneella. Saksasta ostettu Cessna Citation CJ4 on luokassaan markkinoiden suorituskykyisin liikelentokone, jolla voi operoida Euroopan alueella nopeasti ja kustannustehokkaasti. Uuden koneen myötä lentoyhtiön laivasto kasvaa viiden helikopterin ja yhden suihkukoneen vahvuiseksi. Helsinki Citycopterilla on oma lentokoulu, lentokonehalli ja tilauslentoliikenteen tukikohdat Helsingissä ja Tampereella. Liiketoiminnan laajentaminen on osa lentoyhtiön strategiaa valmistautua ilmailun ja lentoliikenteen sähköiseen tulevaisuuteen.

 Vuonna 2020 operointinsa aloittanut Helsinki Citycopter on kasvanut voimakkaasti ja kannattavasti. Koronapandemian keskellä syntyneestä liikeideasta on lyhyessä ajassa kehittynyt yksi Pohjoismaiden monipuolisimmista ja nopeimmin kasvavista lentoyhtiöstä. Ainoana Suomessa se paitsi tarjoaa lentoja operoimillaan helikoptereilla ja suihkukoneella, myös kouluttaa lentäjiä vastaamaan ilmailun tulevaisuuden tarpeisiin ja vaatimuksiin.

Helsinki Citycopterin laivastoon liitettävä Suomen ensimmäinen Cessna Citation CJ4 on omassa luokassaan yksi maailman suorituskykyisimmistä liikelentokoneista. Kaksimoottorisen, yhdeksän matkustajapaikan suihkukoneen huippunopeus on 835 km/h ja maksimilentomatka 4010 kilometriä. Koneen maksimilentokorkeus on 13,7 kilometriä. Konetyypin ensiesittely tapahtui vuonna 2006 ja sen toimitukset Yhdysvaltain Kansasissa sijaitsevalta Cessnan tehtaalta alkoivat vuonna 2010. Uuden CJ4:n markkinahinta on noin 13,5 milj. USD. Helsinki Citycopterin Saksasta ostama CJ4 on vuosimallia 2015. Konemallin käyttöikä on 40 vuotta.

 

Helsinki Citycopterin perustajaosakkaat, kaupallinen johtaja Joonas Nurmi (vas) ja lentotoiminnan johtaja Ari Kallinen. (Kuva: Helsinki Citycopter)