Henkilöstö sai oman vararehtorinsa

5.5.2023

Alankomaalainen Truus Poels aloitti huhtikuun alussa LUTilla henkilöstön kehittämisen vararehtorina. HRD-vararehtorin paikat ovat Euroopassa vielä harvinaisia. 

- Toisaalta henkilöstöjohtamisen ja henkilöstön kehittämisen rooli näyttää kuitenkin kasvavan eurooppalaisissa yliopistoissa – ja hyvästä syystä, Poels sanoo.

Poels haluaa tukea sekä organisaation kasvua että ihmisten hyvinvointia. Poelsin työ henkilöstön kehittämisen vararehtorina on ensimmäinen laatuaan suomalaisessa yliopistossa. HRD-vararehtorin paikat ovat harvinaisia myös muualla Euroopassa.

Poelsin mukaan HRM:n ja HRD:n välillä on selkeä ero. Henkilöstön kehittämisellä pyritään kasvattamaan työntekijöiden tyytyväisyyttä tulevaisuudessa, ja se liittyy vahvasti strategiaan. Henkilöstöjohtamisella tarkoitetaan puolestaan enemmän johtamista nykyhetkessä.

- HRD auttaa työntekijöitä oppimaan uutta sekä vahvistamaan kykyjään, taitojaan ja osaamistaan eli tekemään heistä parempia työssään. Vastavuoroisesti koko organisaation tehokkuus paranee.