Heurekalle Ekokompassi-ympäristösertifikaatti

22.1.2024

Tiedekeskus Heurekalle myönnettiin marraskuussa 2023 Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Sen jälkeen Heureka haki myös Visit Finlandin matkailuelinkeinolle kehittämää Sustainable Travel Finland (STF) -merkkiä, jonka saavuttaminen edellytti ympäristösertifikaattia. STF-merkin Heureka sai 12.1.2024. 

Heurekassa toteutetuista ympäristöteoista esimerkkinä ovat vuonna 2023 katolle asennetut aurinkopaneelit. 

Suomen luonnonsuojeluliiton Kinos Oy:n hallinnoima Ekokompassi on yksi Suomen tunnetuimmista toimialariippumattomista ympäristöjärjestelmistä, joka pohjautuu kansainväliseen ISO 14001 -standardiin. Ekokompassin ympäristöohjelma auttaa organisaatioita toteuttamaan ympäristötekoja tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti. Sen avulla Heureka on rakentanut yhdessä koko henkilöstönsä kanssa ympäristövaikutusten vähentämiseksi ja positiivisen kädenjäljen lisäämiseksi ympäristöohjelman tavoitteineen ja toimenpiteineen.

Suomen matkailuelinkeinon kestävää kehitystä varten Visit Finland on kehittänyt Sustainable Travel Finland (STF) -ohjelman ja -merkin. Ohjelma tarjoaa matkailuyrityksille ja -alueille kestävän matkailun kehittämisen työkalupakin, jonka avulla kestävien toimenpiteiden ja valintojen systemaattinen omaksuminen organisaation arkeen helpottuu. Ohjelman läpikäyneille ja kriteerit täyttäville yrityksille ja alueille myönnetään Sustainable Travel Finland -merkki, jolla viestitään erityisesti matkailijoille kestävästä toiminnasta.