Hitachi Energy aloitti

26.10.2021

Hitachi ABB Power Grids otti 13.10. käyttöön yhtiönimen Hitachi Energy. Aiemmin nimeä Hitachi ABB Power Grids käyttänyt yhtiö on uudistanut toimintansa tarkoituksen, joka on ”edistää kestävää energiatulevaisuutta kaikille”.

- Me Hitachi Energyssä korostamme puhtaan energiasiirtymän kiireellisyyttä. Murros vaatii innovaatioita ja yhteistyötä. Hiilineutraalin tulevaisuuden saavuttamiseen on monia polkuja. Maailmanlaajuisen haasteen ratkaisemiseksi me panostamme monipuolisiin, omistautuneisiin ja sitoutuneisiin maailmanlaajuisiin tiimeihin. Vuoteen 2050 mennessä sähköistyksen kysyntä lähes kaksinkertaistuu maailmanlaajuisesti1 ja sähköstä tulee koko energiajärjestelmän selkäranka. Hitachi Energy on kehittänyt monia uraauurtavia teknologioita, joita tarvitaan kestävän energiatulevaisuuden luomiseksi ja olemme sitoutuneet jatkuvaan uutta luovaan innovointiin. Hiilineutraalin tulevaisuuden toteuttaminen vaatii omistautumista, luottamusta ja innovointia. Tästä hyötyvät niin nykyiset kuin tulevat sukupolvet. Uuden nimemme – Hitachi Energy – myötä laajennamme sitoumustamme luoda todellista vaikutusta niin asiakkaillemme, henkilöstöllemme kuin yhteiskunnalle, sanoo Hitachi Energyn pääjohtaja Claudio Facchi.

Hitachi Energy tekee yhteistyötä asiakkaiden ja yhteistyökumppanien kanssa löytääkseen globaaleja ratkaisuja oikeudenmukaisen hiilineutraalin tulevaisuuden maailmanlaajuisiin haasteisiin vastaamiseksi. Aiemmin tänä vuonna yhtiö toi markkinoille ekotehokkaan EconiQ™-valikoiman, joka tarjoaa enemmän ympäristötehokkuutta perinteisiin ratkaisuihin verrattuna. Yhtiön EconiQ-suurjännitetarjonta vähentää todistetusti hiilijalanjälkeä huomattavasti koko elinkaarensa ajan. Yhtiö on vastikään tuonut markkinoille myös valikoiman muuntajatuotteita kelluviin merituulivoimakohteisiin. Nämä muuntajat on suunniteltu ratkaisuksi haastavaan offshore-ympäristöön ja niiden avulla tuulivoimaa voidaan tuottaa tehokkaasti ja liittää globaaliin energiajärjestelmään. Näin tuetaan siirtymää kestävään energiatulevaisuuteen.

Hitachi Energyn pääkonttori sijaitsee Zürichissä, Sveitsissä. Aiemmin Hitachi ABB Power Grids -nimellä tunnetun yhtiömme liiketoiminnan volyymi on 10 miljardia dollaria. Liiketoiminta käynnistyi 1.7.2020. Hitachi Energy on Hitachi Ltd:n (80,1 prosentin omistusosuus) ja ABB Ltd:n välinen yhteisyritys.