Hitachi Energy ottaa käyttöön uuden muuntajien kokoonpanolinjan Vaasassa

10.12.2021

Investointi parantaa yhtiön kykyä vastata vihreän energiasiirtymän myötä kasvaneeseen kysyntään ja mahdollistaa maiden ja markkinoiden tukemisen matkalla kohti hiilineutraalia energiatulevaisuutta.

Hitachi Energy otti joulukuun alussa käyttöön uuden kokoonpanolinjan Vaasan muuntajatehtaallaan. Linjainvestoinnin yhteydessä yhtiö on myös laajentanut tehdastilojensa käyttöä Strömberg Parkissa ja rekrytoinut sekä oppisopimuskoulutuksen että muiden rekrytointikanavien kautta uusia muuntajatuotannon ammattilaisia.

- Kyse on merkittävimmästä investoinnistamme muuntajatuotantoon viimeisen 15 vuoden ajalta. Tämä vahvistaa entisestään kykyämme vastata asiakkaidemme ja yhteiskuntien tarpeeseen puhtaasta energiasta. Muuntaja on vihreän energiasiirtymän keskeisimpiä teknologioita ja mahdollistaa puhtaan energiatulevaisuuden meille kaikille, liiketoimintajohtaja Toni Koskinen Hitachi Energy Finlandista sanoo.

Linjainvestoinnin taustalla on maailmanlaajuisesti ja myös Suomessa meneillään oleva historiallinen energiamurros, jossa uusiutuva päästötön energiantuotanto korvaa kiihtyvällä tahdilla fossiilista tuotantoa. Uuden puhtaan energiajärjestelmän kivijalka on sähkössä. Suomen Ilmastopaneelin selvityksen mukaan kulutuksen sähköistyminen liikenteessä, teollisuudessa ja lämmityksessä voisi leikata Suomen ilmastopäästöjä jopa 95 %.

Hitachi Energy kehittää ja valmistaa Vaasassa erikoismuuntajia vaativiin kohteisiin tuulivoimaan, energiayhtiöille, teollisuuteen ja liikenteeseen. Vaasan-tehtaalta kotimaahan ja vientiin toimitetut muuntajat ovat varmistamassa puhtaan tuulisähkön jo useisiin miljooniin kotitalouksiin.

Hitachi Energy on kehittänyt Suomessa muuntajia jo 1890-luvulta alkaen. Yhtiö valmistaa, suunnittelee, toimittaa ja kunnossapitää muuntajia ja reaktoreita, sähköverkon hallinnan ohjaus-, automaatio- ja valvontajärjestelmiä ja -projekteja sekä siirto- ja jakeluverkon ratkaisuja, kuten sähköasemakokonaisuuksia energia- ja sähköyhtiöille, teollisuuteen, liikenteeseen ja infrastruktuurikohteisiin.