Hitachi Energy päivittää Fingridin ja Eleringin merenalaisen siirtojärjestelmän

1.3.2024

HVDC-sähkönsiirtoyhteys Estlink 1 päivitetään edistyneellä MACH™-ohjaus- ja suojausjärjestelmällä parantamaan sähkön toimitusvarmuutta Itämeren alueella sekä luotettavaa sähkönsaantia Euroopan yhtenäisillä sähkömarkkinoilla.

Hitachi Energy toimittaa Suomen ja Viron siirtoverkkoyhtiöille Fingridille ja Eleringille laajan ohjaus- ja suojausjärjestelmäpäivityksen maat yhdistävään suurjännitteiseen Estlink 1 -siirtoyhteyteen (HVDC, High Voltage Direct Current).

Estlink 1 (Estlink 2:n lisäksi) mahdollistaa Suomen ja Viron välisen sähkönsiirron, mikä ei muutoin olisi mahdollista, koska maiden sähköverkot ovat eri synkronialueilla. HVDC-järjestelmä mahdollistaa tehokkaan sähkönsiirron 105 kilometrin pituisten maan- ja merenalaisten kaapeleiden kautta ja parantaa sähkönlaatua molempien maiden verkoissa.

Toimitus korostaa Hitachi Energyn sitoutumista luotettuihin pitkäaikaisiin kumppanuuksiin ja perustuu yhtiön saavutuksiin innovatiivisten ja luotettavien energiapalveluratkaisujen toimittamisessa.

- Estlinkin kaltaiset rajat ylittävät yhteydet takaavat sähköjärjestelmämme luotettavuuden myös kylmimpinä talvina ja auttavat tukemaan terveitä sähkömarkkinoita. EstLink 1:seen tulee monia päivitettyjä ohjausominaisuuksia, jotka auttavat meitä pitämään sähköjärjestelmän toiminnassa myös tulevaisuudessa, sanoo Fingridin HVDC & FACTS -yksikön päällikkö Kimmo Nepola.

Yli 16 vuoden käytön jälkeen Estlink 1:n ohjaus- ja suojausjärjestelmä päivitetään Hitachi Energyn uusimmalla MACH™-teknologialla.

Yli 16 vuoden käytön jälkeen Estlink 1:n ohjaus- ja suojausjärjestelmä päivitetään Hitachi Energyn uusimmalla MACH™-teknologialla.