Hybridit ja sähköautot valttia yritysleasingeissä

24.9.2021

Autokannan sähköistyminen on lähtenyt ripeään kasvuun Suomessa. Se näkyy ALD:n yksityisleasing rekisteröinneissä, joissa vaihtoehtoisten käyttövoimien osuus on kuluvana vuonna ollut 96 prosenttia.

Autokannan sähköistymisen veturina Suomessa toimivat ladattavat hybridit, mutta täyssähköautotkin kasvattavat osuuttaan tasaiseen tahtiin. Liikenne- ja viestintäviraston tilastojen mukaan elokuussa 2021 rekisteröidyistä henkilöautoista 10 prosenttia oli täyssähköautoja ja 17,9 prosenttia ladattavia hybridejä. Vahva trendi näkyy myös ALD Automotiven yksityisleasing rekisteröintitilastossa, jossa vaihtoehtoisia käyttövoimia käyttävien ajoneuvojen osuus kaikista rekisteröinneistä oli elokuussa 96 prosenttia. 

- Kysyntä ohjautuu tällä hetkellä vahvasti ladattaviin hybrideihin, mutta mallivalikoiman laajentumisen myötä täyssähköautotkin alkavat olla varteenotettava vaihtoehto yhä useammalle kuluttajalle. Myös tuore sähköautojen autoveron poistuminen ja hallituksen linjaus hankintatuen jatkumisesta tukee tätä trendiä vahvasti, ALD Automotiven kaupallinen johtaja Anssi Rinne sanoo.

ALD:n osuus koko Suomen yksityisleasingmarkkinasta on tällä hetkellä lähes 60 prosenttia, joten yhtiöllä on hyvä tuntuma kyseiseen segmenttiin. 

- Moni saattaa yllättyä, että yksityisleasing rekisteröinneistämme peräti 98 prosentin osuu hybridi- ja sähköautojen Premium-autoluokkaan. Kolmen kärjen kokonaismarkkinassa muodostavat Volvo, BMW ja Volkswagen. Yksityisleasing madaltaa siis selkeästi kynnystä hankkia kalliimman hintaluokan auto.