Hyundai toimittaa polttokennobussin itävaltalaiselle kaupunkibussioperaattorille

8.10.2021

Hyundain itävaltalainen jälleenmyyjä toimittaa Hyundai Elec City -polttokennobussin Wiener Linienille. Bussi on wieniläisliikennöitsijän ensimmäinen vetyä käyttävä linja-auto, ja se aloittaa liikennöinnin marraskuussa 2021.

Hyundai Elec City -polttokennobussia operoi Wiener Linien, joka liikennöi lähes 500 linja-autolla Wienissä. Elec Citystä tulee yrityksen ensimmäinen vetyä polttoaineenaan käyttävä kaupunkibussi marraskuussa, jolloin Wienin kaupunki saa valmiiksi vetytankkausasemansa Leopoldaun kaupunginosassa. 

Hyundain Elec City -polttokennobussi on osa Itävallan ilmasto- ja energiarahaston (KLIEN) tukemaa HyBus Implementation -ohjelmaa.

Hyundai ELEC CITY -polttokennobussi on varustettu 180 kW:n suurikapasiteettisella polttokennojärjestelmällä. Se koostuu kahdesta 90 kW:n vetypolttokennosta, joissa on kestävä diffuusiokerros ja elektrolyyttikalvo. Bussin 845-litraisen vetysäiliön tilavuus on suurin luokassaan, ja taloudellinen 78,4 kWh:n akku varmistaa auton olevan ihanteellinen kuljetusmuoto niin jatkuviin ruuhkiin, mäkiseen maastoon kuin pitkille taipaleillekin.