Ihmiset päihittivät tekoälyn legendaarisessa autokisassa

12.6.2019

11-vuotias Jiko Laitinenkiihdytti voittoon autokisassa tekoälyä vastaan Suomen suurimmassa teollisuustapahtumassa MPD:ssä Tampereella. Kisa oli ihmisten kannalta muutenkin voittoisa, sillä sekä lapset että aikuiset kurvailivat radalla nopeammin kuin Futuricen tekoälyauto Markku.ai.

- Kyllä Markku sai ansaitsemansa huomion. Kiitettävän moni pukumies ja pukunainen otti riskin tappiosta sekä Markulle että lapsille, eli rohkeuden puutteesta ei MPD-osallistujia voi syyttää, kiittelee Futurice  Oy:n Janne Roihu.

Roihu on erityisen iloinen siitä, että voiton kisassa vei lopulta lapsi. 

- Jiko osoittautui todella taitavaksi kuskiksi. Varmasti hyvä ja hauska muisto jää Jikolle siitäkin, että niukasti kakkoseksi jäi KONE Oyj:n hallituksen varapuheenjohtaja Jussi Herlin, joka hienosti hehkutti nuoren kilpakumppanin voittoa, myhäilee Roihu.

Markku.ai on turvallinen kuski

Futuricesta kerrotaan, että kisa ei välttämättä ollut Markun näkökulmasta reiluin mahdollinen. AI-auton säädöt on nimittäin asetettu turvallisuusnäkökohdat edellä, jotta Markku ei mitenkään voisi saada vahinkoa aikaan. Samalla tietenkin rajautuu myös Markun riskinottomahdollisuus radalla, mikä taas merkitsee alhaisempia kierrosaikoja.


11-vuotias Jiko Laitinen karautti autokisan voittoon 5,87 kierrosajalle, KONE Oyj:n Jussi Herlin hehkutti reilusti nuoren voittajan menestystä. Kuva: Lauri Anttila, Futurice