Ilmailu- ja dronepalveluja kehitetään

1.4.2020

Traffic Management Finland (TMF) ja Solita ovat tiivistäneet yhteistyötään uusien liikennepalveluiden luomisessa. Tavoitteena on osana lennonvarmistuksen liiketoiminnan kehittämistä rakentaa kuluttajien ja lentäjien käyttöön palveluita, jotka mahdollistavat miehittämättömän ja kaupallisen ilmailun tarpeiden yhteensovittamisen. Ensimmäisiä palveluita on tarkoitus lanseerata jo vuonna 2020.  

Hankkeen ensimmäisen vaiheen tavoitteena on ottaa käyttöön drone-operaattorirekisteri sekä tuottaa ilmaliikenteen tilannekuvaa ilmailualan operaattoreille. Ilmaliikenteen tilannekuvaa on tarkoitus tarjota jo vuoden 2020 aikana. Tähtäimessä on olla mukana tarjoamassa drone-operaattoreille rekisteröintipalvelua yhteistyössä Traficomin kanssa 1.7.2020 voimaantulevan sääntelyn mukaisesti. Myöhemmin palveluita laajennetaan mm. lennonsuunnitteluun ja lentoyhtiö- ja valtionilmailuasiakkaille tarjottaviin räätälöityihin palveluihin.

Liikenteenohjausyhtiö Traffic Management Finlandin tavoitteena on rakentaa Suomeen maailman paras, kaikki liikennemuodot käsittävä liikenteen ekosysteemi. Toteuttaakseen tavoitteensa yhtiö tarjoaa tietoalustan ja palveluita liikenteen eri toimijoiden käyttöön. Yhtiö on jo aiemmin tarjonnut avoimena datana monipuolisesti liikennetietoa Digitraffic-alustan kautta, ja nyt solmitun yhteistyöhankkeen avulla yhtiö laajentaa palvelutarjontaansa asiointipalveluihin ja digitaalisiin sovelluksiin.

Solita on suomalainen teknologia-, data- ja designyritys. Yritys työllistää jo lähes 1000 strategisen konsultoinnin, palvelumuotoilun, digitaalisten palvelujen, AI- ja analytiikkaratkaisujen sekä pilvipalvelujen asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Saksassa ja Belgiassa.

Traffic Management Finland Oy ohjaa liikennettä maalla, merellä ja ilmassa. Konsernin tarjoama liikennetieto auttaa yrityksiä luomaan uusia liikkumisratkaisuja ihmisille ja tavaroille. Yritys työllistää 1 100 henkilöä.