Ilmatar rakentaa uuden tuulivoimapuiston

1.12.2023

Ilmatar kiihdyttää uusiutuvan energian tuotannon rakentamista Pohjoismaissa ja on päättänyt rakentaa Korpilevonmäen tuulipuiston, joka sijaitsee Lounais-Suomessa noin 14 kilometriä Säkylän keskustasta koilliseen. 38,4 megawatin tuulipuiston rakennustyöt aloitetaan välittömästi ja kaupallisen tuotannon on tarkoitus alkaa vuoden 2026 alussa.  

Valmistuttuaan tuulipuiston tuotantokapasiteetti on noin 125 gigawattituntia vuodessa, mikä vastaa keskimäärin noin 50 000 kerrostaloasunnon tai yli 6 200 sähkölämmitteisen omakotitalon sähkönkulutusta. Päätös Korpilevonmäen tuulipuiston rakentamisen aloittamisesta on tänä vuonna yksi harvoista koko Suomessa tähän mennessä. 

Korpilevonmäen tuulipuisto koostuu kuudesta tuulivoimalasta, jotka toimittaa ja asentaa tanskalainen tuulivoimaturbiinien valmistaja Vestas. Sopimus Vestaksen kanssa sisältää myös voimaloiden käyttöönoton ja kattavan 30 vuoden mittaisen huoltosopimuksen, jota on mahdollista jatkaa 35 vuoteen. Ilmatar hankki Korpilevonmäen hankeoikeudet vuonna 2021 ja yhtiön strategian mukaisesti tuulipuisto jää Ilmattaren omistukseen koko elinkaarensa ajaksi.

Ilmatar on solminut Mondelēz Internationalin kanssa 10-vuotisen sähkönostosopimuksen (Power Purchase Agreement, PPA-sopimus) Korpilevonmäen tuulivoimapuistolle. Mondelēz International on monikansallinen makeisia, keksejä, välipalatuotteita ja juomia valmistava ja markkinoiva yritys, joka sijoittaa uusiutuviin energialähteisiin ympäri Eurooppaa. Yhtiön pitkäntähtäimen tavoite on nettonolla kasvihuonekaasupäästöt koko arvoketjussa vuoteen 2050 mennessä. PPA-sopimus Ilmattaren kanssa edistää tätä pitkäntähtäimen tavoitetta.

PPA-sopimuksella tarkoitetaan pitkäaikaista sähkönostosopimusta, jossa tyypillisesti suuri sähkönkäyttäjä tai joukko pienempiä sähkönkäyttäjiä sopii ostavansa sähköntuottajalta tietyn määrän sähköä sopimuksen mukaiseen hintaan esimerkiksi 10–20 vuoden ajan. PPA-sopimus tarjoaa sopimuksen molemmille osapuolille ennustettavuutta ja vakautta. Ilmatar on aikaisemmin solminut kuusi muuta PPA-sopimusta.