Ilmatar Solar rakentaa Pohjois-Euroopan suurimman aurinkopuiston Ruotsiin

8.9.2022

Ruotsissa toimiva Ilmatar Energyn tytäryhtiö Ilmatar Solar AB suunnittelee Pohjois-Euroopan suurinta aurinkopuistoa eteläisen Ruotsin Tönnersjöhön, joka sijaitsee Hallandin läänissä Halmstadin ulkopuolella. Maanvuokrasopimus Silvestica Green Forest Sverige AB:n kanssa on allekirjoitettu ja se mahdollistaa yli 450 megawatin aurinkopuiston rakentamisen.

Ilmatar Solar AB:n toimitusjohtaja Christian Gustafsson.


- Tönnersjön aurinkopuistosta tulee eteläiseen Ruotsiin merkittävä voimanlähde, joka tuottaa vihreää, kestävää energiaa 25 000 kotitaloudelle. Samalla kun aurinkopuisto tuottaa uusiutuvaa energiaa, pelastamme osia Hallandin nummimaisemasta. Se edistää luonnon monimuotoisuutta niin kasviston kuin eläinkunnankin osalta, Ilmatar Solarin toimitusjohtaja Christian Gustafsson sanoo.

Parhaillaan on käynnissä alueen luontoarvojen tutkimus ja inventointi osana aurinkopuiston lupahakemusmenettelyä.

Silvestica Green Forest Sverige AB:n toimitusjohtaja Rickard Lehmann suhtautuu erittäin positiivisesti Ilmatar Solarin suunnitelmiin, sillä yksi Silvestican ympäristötavoitteista on luovuttaa maata uusiutuvan energian tuotantoon.

- Olemme rajanneet aurinkopuiston suunnittelussa ulkopuolelle kaikki luontoarvoltaan merkittävät alueet ja vesistöjen varrella sijaitsevat alueet – rakennamme puiston kuusimetsäalueelle. Aurinkopuistoa ei aidata ja sen alueella saa kulkea vapaasti, Rickard Lehmann sanoo.

Voimala on päästötön, hiljainen ja sen ympäristöhaitat ovat äärimmäisen pieniä. Aurinkopuisto liitetään suoraan Ruotsin kantaverkkoon.