INTERPOL ja Nigerian poliisivoimat pidättivät sähköpostihuijareita

30.5.2022

INTERPOL ja Nigerian poliisivoimat ovat tehneet merkittävän sähköpostihuijauksiin liittyvän pidätyksen osana yhteistä Delilah-operaatiota.

Palo Alto Networksin Unit 42 -yksikkö on luokitellut tämän toimijan osaksi SilverTerrier-haittaohjelmaryhmää. Se on tunnettu sähköpostihuijauksista, jotka ovat vahingoittaneet tuhansia yrityksiä maailmanlaajuisesti. Tämä pidätys onnistui Palo Alto Networksin ja muiden tietoturva-alan kumppaneiden tiedustelutietojen ja resurssien ansiosta.

Sähköpostihuijaukset ovat edelleen yleisin ja kallein tietoturvauhka organisaatioille maailmanlaajuisesti. Tämä uhka piti kärkisijaa kuudetta vuotta peräkkäin FBI:n vuoden 2021 Internet Crime Complaint Centerin (IC3) raportissa. Yli puolen vuosikymmenen aikana maailmanlaajuiset tappiot ovat nousseet 360 miljoonasta dollarista vuonna 2016 huikeaan 2,3 miljardiin dollariin vuonna 2021. Näistä valtavista tappioista huolimatta tietoturva-ala ja lainvalvojat maailmanlaajuisesti tekevät edelleen merkittäviä harppauksia estääkseen näitä huijauksia.

Tämä uutinen liittyy myös aikaisempaan Falcon II -operaatioon, jossa pidätettiin 11 nigerialaista sähköpostihuijaria tammikuussa 2022. Tämän päivän pidätysuutisessa mielenkiintoista oli se, että huijari ehti paeta maasta ennen kuin hänet pystyttiin pidättämään. Hänet kuitenkin saatiin kiinni Palo Alto Networksin ja muiden tietoturva-alan kumppaneiden avulla hänen palatessaan Nigeriaan.