Jätteiden kierrättäminen helpottuu

8.4.2021

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY uudisti asiointitapoja Sortti-asemilla. Tavoitteena on tehdä jätteiden kierrättämisestä mahdollisimman helppoa ja turvallista.

HSY avasi uudistuneen eSortti.fi-verkkopalvelun sekä asensi itsepalvelulaitteet jokaiselle Sortti-asemalle. Uudistus on ollut käytössä huhtikuun alusta lähtien.

Saadun palautteen pohjalta kuorman koon ja jätteen laadun arviointia on helpotettu. Kaikille asiakkaille uusina ominaisuuksina ovat omien asiakastietojen hallinnointi ja laskutussopimuksen tekeminen. Suomi.fi-tunnistautuminen tekee verkkoasioinnista turvallista.

Kotitaloudet voivat halutessaan kirjata ja maksaa jätteensä ilman tunnistautumista kuten ennenkin. Omien asiakastietojen hallinta ja laskutussopimuksen tekeminen edellyttävät kuitenkin tunnistautumista Suomi.fi-palvelussa.

Itsepalvelulaitteet ovat tähän asti olleet käytössä ainoastaan Kirkkonummen Jorvaksessa ja Vantaan Ruskeasannassa. Huhtikuun alusta laitteet ovat olleet käytössä kaikilla viidellä asemalla. Jätteiden maksamiseen itsepalvelussa voi käyttää joko maksukorttia tai valita maksutavaksi laskun.

HSY on saanut paljon toiveita, että Sortti-asemalle pääisisi asioimaan myös viikonloppuisin. Konalan Sortti-asema on auki 10.4. myös lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–17. HSY testaa uutta aukioloaikaa ensin yhdellä asemalla vuoden ajan ja tekee sitten päätöksen jatkosta.