Joensuussa sähkökuorma-auto opetuskäyttöön

Joensuussa sähkökuorma-auto opetuskäyttöön

17.1.2023

Suomen ensimmäinen logistiikan ajo-opetukseen räätälöity täyssähkökuorma-auto otettiin käyttöön Joensuussa. Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria vastaanotti uuden Scania 25P täyssähkökuorma-auton, joka toimii uusimpana koulutusajoneuvona Riverian kuljetus- ja logistiikkatoimialan opetuksessa.

Täyssähköinen Scania on täysikokoinen 18 tonnin kokonaispainoinen jakeluauto. Ajoneuvo on varustettu FRC-umpikorilla, joka mahdollistaa lämpösäädeltyjen tuotteiden kuljettamisen. Kuormakori on varustettu sähköisellä kylmäkoneella, joka jäähdyttää kuormatilan sähköisen kuorma-auton ajoakkujen avulla. 

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä, Riveria kouluttaa vuosittain noin 120 opiskelijaa kuljetuslogistiikkatoimialan tehtäviin. Kuljetusalalla on kova pula tekijöistä ja kaikki koulutetut työllistyvät halutessaan hyvin. 

Riverian Scania 25P täyssähkökuorma-auto on varustettu Scanian 9 akun kokoonpanolla ja akkujen yhteenlaskettu kapasiteetti on 300 kWh. Teoreettinen ajoneuvon toimintamatka 9-akun paketilla on noin 250 km kaupunkiajossa. Riverian kuorma-auton umpikorin kylmälaite on kytketty auton sähköiseen ulosottoon ja jäähdytysteho siis ottaa oman osuutensa akkujen kapasiteetista.