Johtotähtinä kannattavuus ja turvallisuus

2.12.2021

Jämsäläinen Sähkö-Äijät Oy on vuoden 2021 sähköurakoitsija. Tunnustuksen vastaanottivat Sähköurakoitsijapäivien iltajuhlassa Hämeenlinnan Aulangolla toimitusjohtaja Tuomo Hakala ja Sähkö-Äijät Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtaja Keijo Kahilampi.

Vuonna 1976 perustetulla Sähkö-Äijät Oy:llä on toimipisteet Jämsän lisäksi Jyväskylässä ja Tampereella. Töitä tehdään kuitenkin reilusti yli kuntarajojen, joten yritys tarjoaa palvelujaan huomattavan laajalla alueella Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla. Lisäksi Jämsään on perustettu teollisuusurakointia toteuttamaan sisaryhtiö Sähkö-Äijät Teollisuus Oy.

- Jämsässä teemme laidasta laitaan töitä pienestä asiakaspalvelutyöstä niin suureen kuin mitä tällä seudulla ylipäätään rakennetaan. Kaipolan paperitehtaan sulkemisen jälkeen täällä on oltu varovaisia investoinneissa. Toisaalta ympäristökunnat ovat aina olleet meille merkittävä työllistäjä ja teemmekin Jämsästä käsin noin 40–60 kilometrin alueella töitä. Jyväskylässä keskitymme asuntorakentamiseen, julkiseen rakentamiseen ja teollisuussähköistykseen. Pirkanmaalla puolestaan on eniten asuntotuotantoon liittyviä töitä, luettelee Hakala.

Tuomo Hakalan henkilökohtainen ura sähköistysalalla alkoi 1980-luvulla Jyväskylän ammattikoulusta. Sähköasennustöitä eri puolilla Suomea tehtyään ja sähköteknikon tutkinnon suoritettuaan polku johti Sähkö-Äijiin vuonna 1995, jolloin mies aloitti yrityksessä työjohtajana. Koko yritys ja toimitusjohtajuus Hakalalle siirtyi hallitun omistajanvaihdoksen kautta vuonna 2007.

Sähkö-Äijät työllistää neljässä toimipisteessään yhteensä 50 asentajaa. 8 miljoonan euron liikevaihtoa tekevä sähköurakointiyritys on kasvanut nykykokoonsa vakavaraisuutta vaalien ja tappiopuskureita kasvattaen. Nykyinen yrityskoko tuntuu miellyttävän Hakalaa. Hänen ennusteensa tuleville viidelle vuodelle on maltillinen.

Käyttäjiä varten on tehtävä turvallisia sähköasennuksia. Ja yhteistä kaikille on myös se, että sitä työtä pitää tehdä itselle kannattavasti! Turvallisuus ja kannattavuus, niissä on tiettyjä lainalaisuuksia mitä ei voi unohtaa. Kuva: Ilona Savitie