Juurakon tuulipuisto aloitti onnistuneesti säännöllisen sähköntuotannon

7.11.2022

Helenin ja Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahaston omistama Juurakon tuulipuiston seitsemän turbiinia on saatu onnistuneesti valmiiksi ja tuulipuisto on alkanut tuottamaan puhdasta sähköä huipputehokapasiteetilla 40 MW. Tuulipuiston on kehittänyt ja rakennuttanut kansainvälinen VSB-konserni ja se sijaitsee Kalajoella, Pohjois-Pohjanmaalla.

Juurakon tuulipuisto on yksi Helenin ja Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahaston kolmesta yhteisestä tuulipuistoinvestoinnista. 

Juurakon tuulipuiston kehittäminen aloitettiin jo vuonna 2013, ja sen rakentaminen aloitettiin vuonna 2021. Kaupallinen käyttöönotto tapahtui suunnitelmien mukaisesti ja ajallaan loka-marraskuun 2022 vaihteessa ja avajaisia vietettiin 2.11.2022. 

Helen on aktiivisesti kasvattanut omaa tuulivoimatuotantoaan. Juurakon tuulipuiston lisäksi Helen osti yhdessä Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahaston kanssa Karahkan tuulipuiston (noin 150 MW) VSB-konsernilta heinäkuussa 2022. Karahkan tuulipuiston on tarkoitus valmistua vuoden 2024 lopussa. Näiden uusimpien hankintojen myötä tuulivoiman odotetaan muodostavan kolmanneksen Helenin sähköntuotannosta vuonna 2025, jolloin yhtiön kokonaistuotannosta yli 90 % olisi päästötöntä.