Jyri Kosola Vuoden Sähköinsinööriksi

18.8.2022

Puolustusvoimien tutkimusjohtaja, insinöörieversti Jyri Kosola on valittu Vuoden Sähköinsinööriksi. Kosola on tunnettu mm. elektronisen sodankäynnin tutkimuksesta.

Joka toinen vuosi jaettava palkinto on 5 000 euroa. Valinnan teki Sähköinsinöörit - SILin hallitus. Palkinto luovutettiin Kosolalle Sähköpäivä-seminaarissa 18. elokuuta Helsingissä.

Jyri Kosola vastaa Puolustusvoimien tutkimus- ja kehitystoiminnasta.  Vuonna 1967 syntynyt Kosola on peruskoulutukseltaan diplomi-insinööri ja tekniikan lisensiaatti Teknillisestä korkeakoulusta, jossa hän opiskeli tietotekniikkaa, digitaalitekniikkaa, tiedonsiirtoa ja signaalikäsittelyä. Kosola on suorittanut yleisesikuntaupseeritutkinnon Maanpuolustuskorkeakoulussa ja suorittanut elektronisen sodankäynnin jatkotutkinnon Cranfieldin yliopistossa Englannissa.

Kosola on ollut puolustusvoimien palveluksessa yli 31 vuotta. Puolustusvoimien tutkimusjohtajana hän aloitti vuonna 2014.

Kosolalta on ilmestynyt mittava määrä julkaisuja mm. Tuleva sota - teknologian vaikutus 2030-luvulla, Disruptiiviset teknologiat puolustuskontekstissa, Vaatimustenhallinnan opas sekä Elektronisen sodankäynnin osat 1 ja 2.

Jyri Kosolan haastattelu on seuraavassa Sähkö & Tele -lehdessä. Lehti ilmestyy 19.10.