Jyväskylän Sähkömessut kutsuvat mukaan alan nopeaan kehitykseen

Jyväskylän Sähkömessut kutsuvat mukaan alan nopeaan kehitykseen

27.9.2023

Helmikuussa Jyväskylässä järjestettävä Sähkö Valo Tele Av 2024 -ammattitapahtuma esittelee alan trendit ja uusimmat ratkaisut niin rakennetun ympäristön kuin koko yhteiskunnan sähköistämiseksi. Tapahtumassa on esillä reilusti yli 200 yrityksen tuotteita ja palveluita. Maksuton kävijärekisteröityminen Sähkömessuille avataan lokakuussa.

Tapahtuma tarjoaa myös ajankohtaista ohjelmaa, jossa tunnetut puhujat syväluotaavat alan trendejä. Keynote-puhujat piirtävät isoa kuvaa tulevaisuudesta ja herättävät näkemään sen tarjoamat mahdollisuudet. Heihin kuuluvat mm. Asta Autelo, Mikko Hyppönen, Tero Kallio ja Vesa Linja-aho. Näytteilleasettajat puolestaan kertovat omissa puheenvuoroissaan niin lavalla kuin osastoilla ratkaisuista, joilla noihin mahdollisuuksiin voi tarttua jo nyt. Messujen ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan lähempänä tapahtumaa.

Kuumimmat autouutuudet näyttävästi esillä

Sähkömessuista vastaava myyntijohtaja Hannu Mennala Jyväskylän Messuilta antaa vinkin sähköisestä tieliikenteestä kiinnostuneille. Näyttävästi sijoitettu kahdeksan automaahantuojan yhteisalue esittelee viimeisimmät sähköautouutuudet. Niitä ympäröivät uusimmat latausratkaisut ja -palvelut yritysten messuosastoilla. Näkemystä aiheeseen tuo yksi messujen pääpuhujista, joka edustaa Euroopan nopeimmin kasvavaa sähköautojen latausalustaa. 

Mennalan mukaan sähköalan kasvanut rooli yhteiskunnassa näkyy näytteilleasettajakentän laajenemisena uusiin toimijoihin, palveluihin ja ratkaisuihin. Yritysten kiinnostus messuja kohtaan on ollut ennätysmäisen suurta. Osastot varattiin nopeasti ja lähes loppuun myydyissä halleissa on tilaa enää rajatusti.

- Tulevat messut tarjoavat kävijöille kerralla kokonaiskuvan kehityssuunnista, ja antavat ideoita kehittää omaa ja yrityksen toimintaa, Mennala sanoo. Hän uskoo messujen vetävän puoleensa entistä enemmän myös uusia alasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista kiinnostuneita.

Alan kehittyessä messut entistäkin tärkeämmät

Jyväskylän Messujen Ilari Tervakangas on alan toimijoille tuttu Sähkömessujen myyntijohtajana jo vuosikymmenten ajalta. Hän on nähnyt sähköalan kasvavan nopeasti. Mukaan on liittynyt viime vuosina paljon sekä pieniä innovatiivisia yrityksiä että suuria kansainvälisiä toimijoita ja tuotemerkkejä.

Hän toteaa, että Suomi sähköistettiin jo aikanaan, ja on sen jälkeen nostettu digitalisaation kärkimaiden joukkoon. Tästä eteenpäin alan tehtävä on vahvistaa yhteiskuntaa luomalla energiaomavaraisuutta ja tulevaisuuden hyvinvointia.

- Ratkaisu on päästöttömään sähköön perustuva energiajärjestelmä, joka kattaa myös koko rakennetun ympäristön ja liikenteen. Edessä on mittava työ, joka avaa paljon mahdollisuuksia niille, jotka pitävät itsensä ajan tasalla siitä missä mennään. Sähkömessut ovat ainutlaatuinen ja tehokas tapa kokonaiskuvan päivitykseen, Tervakangas sanoo.

Messutapahtuman ehdoton etu verrattuna muuhun tiedonhankintaan on kokonaisuuden näkeminen kerralla. Osastoilla pääsee keskustelemaan ihmisten kanssa kasvotusten ja vastauksia itselle tärkeisiin kysymyksiin saa heti. Lisäksi messulla tapaa vanhoja tuttuja ja omia verkostoja on mahdollista laajentaa luontevalla tavalla.

- Sähkömessuilla alan nopea kehitys on näkynyt jatkuvana uudistumisena, puhuttiinpa sitten itse tapahtumasta tai näytteilleasettajien tarjonnasta. Kävijöilleen messut ovat edelleen ohittamaton tilaisuus, joka on tärkeää käyttää tulemalla paikalle kerta toisensa jälkeen. Tämän tiedämme kävijäkyselyn tuloksista, Tervakangas kertoo.