K-ryhmä varautui yhdessä Caverionin kanssa talven sähköpulaan

K-ryhmä varautui yhdessä Caverionin kanssa talven sähköpulaan

26.4.2023

K-ryhmä varautui yhteistyössä Caverionin kanssa talven mahdolliseen sähköpulaan toteuttamalla uusia sähkönsäästötoimenpiteitä ja kehittämällä poikkeustilannemenettelyä. Toimintamallien kehitys hyödyntää ja turvaa kaupan toiminnan jatkuvuutta myös tästä eteenpäin.

Esimerkiksi K-ryhmä alkoi etsiä uusia, poikkeuksellisiakin keinoja, joilla sähköä säästyy ja sähköpulaan varautuminen helpottuu. Caverionilla oli K-ryhmän kiinteistöjohtamisen kumppanina iso rooli sähkönsäästötoimenpiteiden toteutuksessa ja häiriötilanteisiin varautumisessa. Caverion vastaa Etelä-Suomessa yli 400:n K-ryhmän kiinteistön ylläpitopalveluista ja valtakunnallisesti K-ryhmän HelpDesk- ja etähallintapalveluista yli 1 300 kaupassa.

K-ryhmän sähkönsäästötalkoilla on painoarvoa, sillä sen verkosto kattaa edellä mainitut yli 1 300 kauppapaikkaa ja lukuisia logistiikan toimipisteitä. Syksyn ja talven aikana käyttöön otettujen uusien energiansäästötoimien ansiosta K-ryhmä saavutti joulu-, tammi- ja helmikuussa noin 8–9 % alhaisemman sähkönkulutuksen edellisvuoteen verrattuna.

K-ryhmä teki Caverionin etähallinnan avulla syksyn aikana muutoksia ulkovalaistuksen ja valomainosten aikaohjelmiin. Yhdessä suunnitellut toimenpiteet pystyttiin toteuttamaan etähallinnan ja analytiikan avulla nopeasti satoihin kohteisiin ilman, että niissä oli tarvetta käydä paikan päällä.

Energiakriisiin varautuessaan K-ryhmä otti käyttöön myös uusimpia kiinteistöautomaation analytiikan mahdollisuuksia; Caverionin etähallintapalvelun mahdollistamana K-ryhmä pystyi osallistumaan kantaverkkoyhtiö Fingridin vapaaehtoiseen sähköjärjestelmän tuki -menettelyyn, jolla pyritään ehkäisemään uhkaavaa sähköpulaa nopeiden sähkönkulutusta vähentävien toimenpiteiden avulla. Ratkaisua on mahdollista hyödyntää myös tulevaisuudessa eri käyttökohteissa.

Energiakriisi on pakottanut koko alaa kohti vihreää siirtymää ja vähentämään riippuvuutta fossiilisista energialähteistä. Kriisi on vauhdittanut myös erilaisten teknologisten energiansäästöratkaisujen kehittymistä. Caverion on panostanut jo pitkään energiaviisaiden ratkaisujen tuottamiseen ja johtamiseen.