K-ryhmän päätoimitalo Helsingin Kalasatamassa noussut täyteen korkeuteensa

13.9.2018

K-ryhmän tuleva päätoimitalo K-Kampus Helsingin Kalasatamassa on noussut täyteen korkeuteensa. K-Kampus sijaitsee kauppakeskus Redin kainalossa. 

Miltei koko korttelin täyttävistä toimitiloista tulee innovatiivinen työympäristö yli 1 800 K-ryhmäläiselle. K-Kampuksen taloteknisissä ratkaisuissa on pidetty erityisesti huolta siitä, että edellytykset terveelliseen rakennukseen ja sisäilmastoon varmistetaan koko rakennusvaiheen ja tulevan käyttöönoton sekä varsinaisen käytön ajan.

- K-Kampus on enemmän kuin toimistorakennus. Se on yhteisö, joka kokoaa yhteen K-ryhmäläiset, yhteistyökumppanimme ja asiakkaamme. Tilat tukevat jokaisen yksilöllistä työntekoa, erilaisia työtehtäviä sekä kollegojen ja keskeisten sidosryhmien kohtaamista. K-Kampus toteuttaa tärkeää strategista tavoitettamme, joka on yksi yhtenäisempi K-ryhmä, toteaa Keskon työpaikan kehittämisestä ja innovaatioista vastaava johtaja Leif Backman.  

K-Kampuksen sisäilman vaatimustaso on asetettu korkeimpaan S1-luokkaan. Terveellisen rakennuksen ja sisäilmaston varmistamiseksi K-Kampuksen suunnittelijoille asetettiin vaativat kriteerit sisälämpötiloihin, valaistustasoihin ja akustisiin ominaisuuksiin liittyen. Käytännössä K-Kampuksen rakennuksen ja sisäilmaston terveellisyys toteutetaan pitkässä toimintaketjussa, jossa mukana ovat rakennuttaja, suunnittelija, urakoitsijat, materiaalivalmistajat, viranomaiset, kiinteistöhuolto ja käyttäjät. Nyt meneillään olevassa rakentamisvaiheessa kunnianhimoisten kriteerien ja suunnitelmien toteutumista valvotaan säännöllisin työmaatarkistuksin.

K-Kampuksen rakentaminen etenee aikataulussa, ja se valmistuu keväällä 2019. Rakennushanke toteutetaan yhteistyössä Keskinäisen työeläkevakuutusyhtiö Varman kanssa.

Syyskuussa 2018 avattavan kauppakeskus Redin päivittäistavarakauppakerrokseen tulee K-Supermarket ja metroaseman yhteyteen avataan K-Market, joiden kauppiaat ovat Teemu ja Ilari Tikkala.

K-kampus lyhyesti:

 ● 27 000 k-m2, kuusi kerrosta

 ● noin 1 800 K-ryhmäläisen työpaikka  

 ● valmistuu keväällä 2019

 ● rakennushanke toteutetaan yhteistyössä Varman kanssa