Kaasutankkausasema Tuusulaan

4.11.2020

Suomen Kaasuenergia avaa ensimmäisen kaasutankkausasemansa Tuusulan Rykmentinpuistoon perjantaina 6.11. Mukana avajaisissa ovat mm. Suomen Kaasuenergian toimitusjohtaja Mika Paloranta sekä aseman urakoitsija Viafin GAS Oy:n toimitusjohtaja Jarno Anttalainen

Suomessa nykyisin tuotetusta biokaasusta alle kymmenen prosenttia menee liikenteen käyttöön. Liikenne on se sektori, joka mahdollisesti hyötyisi hallitusohjelmaan kirjatusta biokaasun jakeluvelvoitteesta ja jota biokaasulle kaavailtu vero ei juurikaan vahingoittaisi. Loput yli 90 prosenttia biokaasumarkkinasta saisi kannettavakseen saman verorasitteen, mutta ei jakeluvelvoitteen hyötyjä. Uhkana on, että koko biokaasumarkkinan muuttaminen verolliseksi voisi vahingoittaa markkinaa vakavasti.

Suomen Kaasuenergia -konserni on Suomen suurin kaasunjakelu- ja vähittäismyyntiyhtiö, jolla on noin 900 kilometriä omaa jakeluverkkoa. Yhtiö myy maa- ja biokaasua sekä höyry-, lämpö- ja jäähdytysratkaisuja. Yrityksen asiakaskuntaan kuuluu muun muassa isoja elintarviketeollisuuden yrityksiä, kiinteistöjä, rakennuttajia, ravintoloita sekä kuluttajia.

Viafin GAS Oy tuottaa maa- ja biokaasun käyttöpalveluita muun muassa teollisuudelle, siirto- ja jakeluverkkoyhtiöille, rakennusyhtiöille, biokaasulaitoksille, matkailu- ja ravintola-alalle, liikenteelle sekä taloyhtiöille. Yhtiön palvelut kattavat kaasulaitteiden käytön elinkaaren suunnittelusta alkaen. Yritys kuuluu Viafin Service Oy -konserniin.