Kaikki Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Kymenlaakson kunnat Elisan 5G-verkon piirissä

15.4.2024

Elisan 5G-verkko yltää nyt kaikkiin Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Kymenlaakson paikkakuntiin. Uusinta mobiiliverkkoa laajennetaan jatkossakin asiakkaiden tarpeiden mukaan, ja verkkopalvelun laatu paranee entisestään 5G-teknologian kehityksen myötä. Lisäksi alueen 4G-verkkoa on vahvistettu useilla paikkakunnilla.

5G-verkon rakentaminen käynnistyi Itä-Suomessa vuonna 2020, jolloin Elisan 5G-verkko avautui Mikkeliin ja Kotkaan. Lappeenrantaan uusi verkko laajeni vuonna 2021, ja nyt muutamaa vuotta myöhemmin 5G löytyy jokaisesta kunnasta Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Kymenlaakson maakuntien alueella.

Elisan 5G-verkko onkin laajentunut myös itäisimmässä Suomessa ripeästi ja rakennustyöt edenneet suunnitelman mukaisesti.

Elisa on jatkanut myös Itä-Suomen 4G-verkon vahvistamista viime marraskuussa tiedottamansa suunnitelman mukaisesti. Valtaosa verkon parannustöistä on tehty huhtikuun loppuun mennessä, ja jatkossa asukkaita palvelevat entistä toimivammat ja kattavammat yhteydet.

Elisan 5G on saatavilla 279 paikkakunnalla Suomessa ja kattaa yli 93 prosenttia väestöstä. Kaikki Elisan 5G-verkon peittoalueet löytyvät Elisan kuuluvuuskartalta. Katso myös lista kaikista Elisan 5G-paikkakunnista.