Kaisanet Oy: Jo 130 vuotta oman alueen elinvoimainvestointeja

12.12.2023

Nopeiden valokuituyhteyksien ja laajakaistapalvelujen kysyntä on kasvanut viime vuosina vauhdikkaasti. Yksi alan vahvoista yrityksistä on Kaisanet Oy, joka oman toimialueensa lisäksi tarjoaa laajakaistapalveluja myös valtakunnallisessa Avoin Kuitu-verkossa.
Nopeasta valokuituverkosta ja laajakaistaliittymistä on tullut viime vuosina entistä tärkeämpi osa suomalaisten sujuvaa arkea.

Kotitalouksissa niiden kysyntää ovat kasvattaneet muun muassa etätyö, erilaiset suoratoisto- ja sisältöpalvelut, nettipelit sekä nopeasti kehittyvä tv-teknologia, joka vaatii aiempaa nopeampia ja häiriöttömämpiä nettiyhteyksiä.

Yrityksissä hyvät yhteydet tehostavat tiedonkulkua, tuotantoprosesseja ja yleistä tuottavuutta. Tekoälyn ja entistä isompien datamäärien myötä nopeiden ja häiriöttömien laajakaistapalvelujen merkitys kasvaa entisestään. 

Nämä kasvutrendit on pantu merkille myös Kaisanet Oy:ssä, joka tarjoaa ja tuottaa laajakaistapalveluja Kainuussa, Ylä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Yhtiössä oivallettiin jo pian vuosituhannen vaihtumisen jälkeen, että digitalisaatio tarjoaa tulevina vuosina paljon mahdollisuuksia koko seutukunnalle. 

Tämän vision pohjalta Kaisanet on investoinut vuodesta 2010 lähtien määrätietoisesti toimialueen valokuituverkkoihin, nopeisiin verkkoyhteyksiin sekä tietoliikenteen ja tietotekniikan palvelualustoihin.

Nyt tämä pitkäjänteinen työ kantaa toimitusjohtaja Jani Moilasen mukaan myös hedelmää.

- Strategiamme keskiössä on koko toimialueen elinvoiman edistäminen ja yritysten toimintaedellytysten turvaaminen. Valokuituverkko luo tälle kaikelle hyvän pohjan. Myös huoltovarmuuden kannalta on tärkeää, että kriittinen infra on paikallisessa omistuksessa, Moilanen muistuttaa.

Kaisanet on kasvanut viime vuosina ripeästi ja laajakaistamarkkinoiden myötätuulessa se hakee entistä pitävämpää jalansijaa myös kotimaakuntiensa ulkopuolelta. Verkkokumppanuuksien kautta yhtiön laajakaistapalvelut ovat käytännössä kaikkien suomalaisten ulottuvilla.

- Kilpailu on kovaa, mutta me uskomme, että asiakkaiden omistamalle, vakavaraiselle ja vastuulliselle toimijalle on nykyisen markkinahypen keskellä tilaa. Meillä on taustalla yli 130-vuotias toimintahistoria, joten asioita tutkaillaan aina hieman pidemmällä tähtäimellä. Tämäkin kannattaa huomioida, kun valitsee itselleen palveluntuottajaa, Moilanen toteaa.

(Teksti: Timo Sormunen)