Kaisanet tarjoaa laajakaistapalveluita Valokuitusen asiakkaille

8.9.2022

Kaisanet Oy aloitti laajakaistapalveluiden tarjoamisen Valokuitusen asiakkaille Telian Avoin Kuitu -verkostossa syyskuun alussa. Kaisanetin palvelut tulevat saataville Valokuitusen rakentamissa kuituliittymissä valtakunnallisesti, Kaisanetin perinteisen toimialueen ulkopuolelle.

Kaisanet tarjoaa Valokuitusen valokuituyhteyden hankkineille asiakkaille laajakaistapalvelut, langattoman verkon wlan-palvelut sekä näiden lisäksi erilaisia tietoturva- ja viihdepalveluita asiakkaiden omien tarpeiden mukaan räätälöitynä. Kaisanet Oy:n toimitusjohtajan Jani Moilasen mukaan Avoin Kuitu -verkon palvelumalli soveltuu luontevasti Kaisanetin palveluiden saatavuuden laajentamiseen. 

- Kaisanet rakentaa edelleen myös omaa kuituverkkoa kattavasti toimialueelleen Kainuuseen, Ylä-Savoon ja Pohjois-Karjalaan. Avoin Kuitu -verkoston kautta mahdollistetaan Kaisanetin toimintavarmat ja kattavat palvelut laajemmalle maantieteelliselle alueelle. Koko Suomen tulevaisuuden kannalta on tärkeää saada kiinteät verkkoyhteydet saataville kattavasti koko maahan, ja Avoin Kuitu -verkosto tukee hyvin tätä ajatusta oman verkkorakentamisen rinnalla, Moilanen sanoo.

Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto on tyytyväinen saadessaan mukaan uusia palveluntarjoajia.

- Meille on tärkeää, että Valokuitusen asiakkailla on valittavanaan parhaat mahdolliset palvelut ja palveluntarjoajat. Kaisanet on alueellisesti tunnettu ja laadukas verkkopalveluiden tuottaja, ja olemme erittäin iloisia siitä, että Kaisanet on päättänyt alkaa tarjoamaan palveluitaan avoimessa kuidussa.

Avoin Kuitu -konseptin kehittämisestä ja yhteistyöverkoston toimivuudesta vastaa Telia. Avoin Kuitu -verkoston tarjoama palveluratkaisu liittää esimerkiksi Valokuitusen rakentaman alueellisen valokuituverkon valtakunnallisiin palveluihin ja huolehtii verkon aktiivilaitteista sekä verkon ylläpidosta ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Telian Avoin Kuitu -konsepti on kuituverkkoyhtiöiden yhteistyöverkosto, jonka kautta asiakkaat ympäri Suomen voivat hankkia internetliittymäksi valokuidun. Kuituverkkoyhtiöiden lisäksi yhteistyöverkostossa on useampi palveluntarjoaja, joilta loppuasiakas voi valita haluamansa valokuituliittymän palvelut itselleen. Avoin Kuitu -yhteistyöverkostossa toimivat yritykset varmistavat yhdessä, että asiakkailla on aina laadukkaat yhteydet ja palvelut käytettävissä, nyt ja tulevaisuudessa.