Kaukolämmön optimointiratkaisu voi säästää energiaa jopa 10 prosenttia

1.2.2024

Telia ja kiinteistöjen älyratkaisuja tarjoava Danfoss Leanheat aloittavat yhteistyön taloyhtiöiden energiaratkaisujen optimoinnin kehittämiseksi. Yhteinen IoT-palvelu voi auttaa vähentämään suomalaisten taloyhtiöiden energiankulutusta 10 prosenttia, optimaalisissa olosuhteissa jopa enemmän.

Danfoss Leanheatin kaukolämmön optimointipalvelu on käytössä jo 200 000 asunnossa. Yhteistyön avulla on mahdollisuus tehostaa jopa yli miljoonan suomalaisen asunnon energiankulutusta. Jokaiseen asuntoon asennettavat Telian sisäilmasensorit yhdistyvät pilvipalveluun, joka analysoi dataa ja muodostaa visuaalisen raportin käyttöliittymään. Asunnoista saatavaan dataan yhdistetään sääennusteet, ulkolämpötila, ja vanhoja kaukolämmön kulutustietoja. Kaukolämmön hallinta palvelun avulla on vaivatonta ja kustannustehokasta.

- Motivan arvion mukaan kolme neljäsosaa Suomen asuinrakennuskannasta on puutteellisesti perussäädettyjä. Yhteinen palvelumme on ikään kuin rakennuksen oma tekoälyrobotti: se optimoi rakennuksen energiakulutuksen ja tuottaa dataa, jonka perusteella voi tehdä oikeita toimenpiteitä ja ehdotuksia kiinteistöjen ja tilojen jatkuvaksi parantamiseksi ja asumismukavuuden lisäämiseksi, kertoo Telian IoT-erityisasiantuntija ja ratkaisumyyjä Kimmo Ahvenlampi.

Lisätietoja kaukolämmön optimointi -palvelusta