Kauppalehti palkitsi WellO2 Oy:n yhtenä Suomen kovimpana kasvuyrityksenä

21.5.2021

Kauppalehti palkitsi tiistaina 18.5. Suomen parhaimmat kasvuyritykset. Itä-Suomen kovin kasvaja on WellO2 Oy. Yhtiön kehittämä keuhkoja vahvistava ja puhdistava hengitysharjoituslaite, tarjoaa lääkkeettömän avun hengitysongelmiin. Globaalisti patentoitu Innovaatio sai alkunsa sarjayrittäjä, keksijä Aulis Kärkkäisen kehitettyä itselle avun omaan hengitysongelmaansa, kun lääkkeet eivät enää riittäneet tuomaan apua. WellO2:lla on jo yli 60 000 käyttäjää. Laitteen teknologia on kansainvälisesti patentoitu ja se perustuu vastapainehengityksen ja lämpösäädellyn höyryn yhdistelmään.

Yrityksen kova kasvu pohjaa markkinoilla olevaan isoon tarpeeseen. Hengitysongelmat ovat yksi suurimmasta ihmisten terveyttä ja hyvinvointia heikentävistä tekijöistä eikä niiden helpottamiseen ole riittävästi ratkaisuja. WellO2 on onnistunut tuomaan apua erilaisista hengitysongelmista kärsiville ihmisille uudella tavalla. Tästä kertoo poikkeuksellisen hyvä käyttäjäpalaute. Käyttäjien palautteet ja suosittelut ovat yksi merkittävin kasvua tuova tekijä.

Hengitysongelmista kärsivät sadat miljoonat ihmiset maailmassa joka päivä. Maailman terveysjärjestön mukaan 9/10 maailman kansalaisesta hengittä saastunutta ilmaa, joka entisestään pahentaa tilannetta. Lääkkeiden lisäksi tarvitaan uusia ratkaisuja, jotka voivat auttaa ihmisten päivittäistä elämää ja ennaltaehkäistä ongelmien pahenemista. WellO2:n visio on olla hengityksen itsehoidon kultainen standardi maailmassa.

WellO2:n osalta on parhaillaan käynnissä kaksi kliinistä tutkimusta. Toisessa tutkitaan WellO2 harjoittelun hyötyjä astma- ja keuhkoahtaumapotilailla ja toisessa WellO2 harjoittelun vaikutuksia kuntourheilijoiden suorituskykyyn ja keuhkomuuttujiin. Uniapneatutkimus on tarkoitus käynnistää, kun tutkimuksen rahoitus saadaan järjestettyä.