Käytettyjen Teslojen myynti jatkuu vilkkaana

26.4.2023

Käytettyjen Teslojen myynti jatkuu vilkkaana. Huhtikuusta tulossa vuoden kovin. Myös muut sähköautomerkit kiinnostavat.

Käytettyjen Teslojen myynnissä ollaan tekemässä huhtikuussa vuoden kovinta myyntimäärää. Tämän hetken arvion mukaan, autoliikkeet tulevat myymään käytettyjä Tesloja huhtikuussa yli 400 kpl. Maaliskuussa tämä lukema oli 345 kpl. 

Lukemaa voi pitää yllättävänä. Tesla on tänä vuonna kaksi kertaa pudottanut uusien autojen hintaa. On oletettu, että tämä voi hidastaa käytetyn Teslojen myyntiä, kun kuluttajat odottavat minne uusien ja käytettyjen Teslojen hinta tulee asettumaan.

- Teslojen toistuva hintapäivitys sai huomiota mediassa. Tämä sai Teslan ostajat liikkeelle, ja käytettyjä Tesloja kysyttiin paljon. Kuluttaja valitsee edelleen mieluummin käytetyn Teslan kuin uuden. Uudessa autossa odotusaika on useita viikkoja, yleensä kuukausia. Käytetyn Teslan saat heti alle, kertoo liiketoimintajohtaja Sampo Lämsä Autolle.comilta.

Yleisestikin sähköautojen myynti on piristynyt kevään edetessä. Arvion mukaan huhtikuussa autoliikkeet tulee myymään yli 1 200 sähköautoa. Viime vuoden huhtikuussa lukema oli 956 kpl.

- Käytetyn auton kauppa on vilkastunut muutenkin selvästi. Kaikkia käyttövoimia menee tällä hetkellä hyvin kaupaksi. Teimme viime viikolla historiamme kovimman myynti viikon, sanoo Lämsä.