Keinoälyä hyödynnetään asiakaslupauksen muotoilussa

Keinoälyä hyödynnetään asiakaslupauksen muotoilussa

25.8.2023

Rinnekodit yhteistyössä Sailerin kanssa kehittävät yhdessä maailman ensimmäisen keinoälyn avulla muotoillun asiakaslupauksen. Uusia luovia keinoälyratkaisuja julkaistaan maailmalla nyt erityisen nopealla vauhdilla. Keinoäly ja sen mahdollistama teknologia tuovat samalla uusia toimintatapoja asiakastyön kehittämiseen myös sote-alalle. Nyt käynnistyvän projektin myötä Rinnekodit ja Sailer haluavat olla mukana tämän kehityksen kärjessä.

Asiakaslupaus on asiakastyötä ohjaava sitoumus ja lupaus asiakkaillemme yhtenäisestä tavasta toimia. Se kiteyttää, mikä on tapamme toimia asiakastyössä.

- Meidän työtämme ohjaa vahvat arvot ja haluamme elää ne todeksi joka päivä arjessamme. Emme ole luomassa tyhjää korulausetta vaan aitoa sitoumusta asiakastyön toteuttamiseen. Uskon että asiakaslupauksella saamme kiteytettyä ja sanoitettua tämän kaikkien nähtäväksi, projektista vastaava Rinnekotien kehittämispäällikkö Nadja Delcos toteaa.

Asiakkaiden elämänlaatu ja elämän polut ovat keskiössä tässäkin projektissa. Siksi asiakaslupausta lähdetään työstämään asiakkaidemme ja työntekijöidemme haastattelujen pohjalta. Keinoäly on mukana koko luomisprosessin ajan.

- Keinoälyn avulla olemme jo määritelleet haastattelukysymyksiä asiakkaille. Haastatteluiden jälkeen syötämme datan keinoälylle ja katsomme, mitä saamme takaisin. Mielenkiintoista tässä on se, että emme vielä oikein osaa sanoa lopputulosta, keinoälyn avulla, kun lopputulema voi olla oikeastaan millainen vain – teksti, kuva tai jopa ääni, Sailerin palvelumuotoilija Alexandra Spens-Reenpää sanoo.

Keinoälyn hyödyntäminen asiakaslupauksen muotoilussa yhdistää laadullisen ja numeraalisen datan uudella tavalla. Lopputuloksena onkin todennäköisesti jotain sellaista, jota ei pysty luomaan pelkästään ihmisvoimin.

- Tämä on paitsi Rinnekotien ensimmäinen asiakaslupaus, myös meille ensimmäinen keinoälyavusteinen projekti. Keinoäly mahdollistaa paljon muutakin kuin tekstiä ja sitä odotamme innolla. Lähdemme liikkeelle puhtaalta pöydältä tietämättä vielä mihin päädymme, mikä tekee tästä erityisen mielenkiintoista, Delcos sanoo.

Asiakaslupauksen rakentaminen keinoälyn avulla lähtee liikkeelle puhtaalta pöydältä, mikä tekee projektista erityisen mielenkiintoista. Kuvan kuvituskuva on luotu keinoälyllä hyödyntäen Midjourney:tä.