Kempower ja Allego avaavat sähköautojen pilottilatausaseman Alankomaihin

Kempower ja Allego avaavat sähköautojen pilottilatausaseman Alankomaihin

27.3.2023

Kempower on yhdistänyt voimansa Euroopan johtavan latauspisteoperaattorin Allegon kanssa avatakseen pilottilatausaseman Alankomaiden Utrechtin maakuntaan. Pilottikauden ajan Allego ja Kempower käyttävät sähköautoilijoilta saamaansa palautetta pohjana kahden pysyvän latausaseman rakentamisessa Alankomaihin ja Belgiaan.

Kempower on toimittanut asemalle kaksi Kempower Satellite -laturia, joista molemmat tuottavat jopa 200 kW:n tehon.

Kolmen kuukauden pilotoinnin jälkeen yritykset aikovat avata kaksi pysyvää latausasemaa Alankomaissa ja Belgiassa. Kumpikin asema sisältää 600 kW:n latausjärjestelmän varustettuna kuudella Kempower Satellitella, joista kukin voi antaa jopa 200 kW:n tehon.

Laajentaakseen ja monipuolistaakseen latauslaitevalikoimaansa Allego on aloittanut yhteistyön Kempowerin kanssa. Yritykset ovat käynnistäneet nyt ensimmäisen sähköautojen pilottilatausasemansa De Meernissä Alankomaissa ja myöhemmin kaksi pysyvää latausasemaa Alankomaissa ja Belgiassa. Asemien nykyiset ensimmäisen sukupolven latauslaitteet korvataan ja uudet päivitetyt asemat tulevat nopeuttamaan pikalatausinfran saatavuutta Benelux-maissa.

De Meernin pilottiasemalla on Kempower Power Unit -tehoyksikkö ja kaksi Kempower Satellite -laturia, joissa on yhteensä kolme pistoketta. Laturit pystyvät tuottamaan jopa 200 kW:n tehon pistoketta kohden. Kempower Power Unit voi jakaa tehoa dynaamisesti, jolloin kolmea sähköautoa voidaan ladata samanaikaisesti.

Pilottilatausasema on avoinna yleisölle kolmen kuukauden kokeilujakson ajan. Allego ja Kempower keräävät kokeilusta saatuja tietoja ja palautetta, joita hyödynnetään kahden seuraavan pysyvän latausaseman suunnittelussa. Asemat tulevat sijaitsemaan Alankomaiden Bunnikissa ja Belgian Gentbruggessa. Molempien uusien asemien kokonaiskapasiteetti on 600 kW, ja teho jakautuu kuuden yhdellä pistokkeella varustetun Kempower Satellite -laturin kesken.