Kinnulan kunta ja Digita tekevät yhteistyötä vesihuollon digitalisoinnissa

Kinnulan kunta ja Digita tekevät yhteistyötä vesihuollon digitalisoinnissa

1.12.2023

Kinnula sijaitsee Kokkolan ja Jyväskylän välissä. Noin 1 600 asukkaan kunnassa teknisenä johtajana viitisen vuotta työskennellyt Ilkka Paananen on ollut tyytyväinen vesihuollon digitalisointiin Digitan kanssa.

- Olimme kuulleet hyviä kokemuksia Digitan palveluista, joten päädyimme yhteistyöhön muutama vuosi takaperin. Yhteistyö on sujunut hyvin ja vesihuollon digitalisoinnin kautta pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin, kertoo Paananen.

Digitan LoRaWan-verkko ja uudet vesimittarit mahdollistavat Kinnulalle paremman vesihuoltoverkoston hallinnan ja laskutuksen reaaliajassa. Paanasen mukaan vesihuollon digitalisointi vapauttaa työaikaa ja mahdollistaa kustannussäästöjä sekä vuotokohteiden havainnoinnin.

Oma Vesi -sovellus on myös havaittu hyödylliseksi. Pilvipalveluna toimiva sovellus tarjoaa asiakkaille ajankohtaisen näkymän veden kulutustietoihin.

Kinnula on vuonna 1914 perustettu, noin 1 600 asukkaan kylä. Kinnula sijaitsee pohjoisessa Keski-Suomessa kolmen maakunnan raja-alueella Suomenselän vedenjakaja-alueella kansallispuistomaisemissa. Naapureina ovat Kivijärven, Lestijärven, Perhon, Pihtiputaan ja Reisjärven kunnat sekä Viitasaaren kaupunki. Vetovoimaiset kansallis- ja luonnonpuistot tarjoavat luontaiset mahdollisuudet mm. erämaiselle retkeily- ja luontomatkailulle. Alueen erikoisuus ovat runsaat hiljaiset alueet ja ekologiset vyöhykkeet.