Koodauskouluun Ahvenanmaalle

2.12.2021

Hakuaika uuteen kaksivuotiseen koulutukseen, grit:labiin, alkaa ensimmäinen joulukuuta. Innovatiivinen opintokokonaisuus avaa ovet IT-alalle taustasta riippumatta. Kampus sijaitsee Maarianhaminassa, monille tutun lomasaariston sydämessä, jossa paikalliset yritykset tarvitsevat lisää ohjelmoijia ja osaajia.

Idea uuden koulutuksen perustamisesta lähti seudun tarpeista löytää uusia IT-alan osaajia, jotka myös haluavat nauttia saaristosta osana yhteisöä ympäri vuoden. Ahvenanmaan maakuntahallituksen päätöksen myötä ratkaisuksi valikoitui monissa maissa tehokkaaksi todettu koulutusohjelma 01 Edu. Tämä ranskalainen, täysin opettajaton koulutuskokonaisuus on osoittautunut hyvin suosituksi tuhansien hakijoiden parissa eri maissa.

 Kampuksella tutustutaan samasta alasta innostuneiden opiskelukavereiden kanssa, sekä paikallisten yritysten, joista on jo nyt muodostunut verkosto koulun ympärille.

- Opiskelu ilman opettajia motivoi monia, ja haluammekin tavoittaa itsenäiset opiskelijat, jotka palavat halusta oppia uutta. Meidän inspiroiva kampuksemme tarjoaa heille luovan ja modernin opiskeluympäristön, jossa kurssikaverit hyötyvät toistensa erilaisista vahvuuksista ja kehittyvät yhdessä. Opiskelijat, jotka hakevat grit:labiin, janoavat uutta tietoa ja osaamista, ja he ovat valmiita panostamaan sen supervoiman kehittämiseen, jota tarvitaan ja kysytään kovin, eli koodaukseen, sanoo projektipäällikkö Anna-Lena Svenblad grit:labista.

 Haun ensimmäinen askel on verkossa tehtävä testi, ja se aukeaa joulukuun ensimmäinen päivä. Sen tulosten perusteella joukko hakijoita kutsutaan osallistumaan pääsykokeen toiseen vaiheeseen Ahvenanmaalle ensi keväänä. Elokuun lopussa joukosta aloittaa 50 opiskelijaa. Koulu tarjoaa asumisen pääsykoekuukauden ajan sekä auttaa uusia opiskelijoita asunnon etsimisessä. Englannin kielellä järjestetty opetus on maksutonta ja opintotukeen oikeuttavaa.