Korkia ja Global Consulting Energy yhteistyöhön Italiassa

Korkia ja Global Consulting Energy yhteistyöhön Italiassa

12.3.2024

Globaali uusiutuvan energian sijoittaja Korkia on perustanut hankekehitysyhtiön Etelä-Italiassa toimivan uusiutuvan energian kehittäjä Global Consulting Energyn kanssa. Yhdessä yritykset pyrkivät kehittämään jopa 1 GW aurinkovoimakapasiteettia, edistäen Italian kunnianhimoisia tavoitteita vihreän siirtymän kiihdyttämiseksi.

Kumppanuus keskittyy ensisijaisesti aurinkovoimahankkeiden kehittämiseen, mutta näiden lisäksi suunnitteilla on suuria maanviljelyn ja aurinkoenergian tuotannon yhdistäviä hankkeita eli niin kutsuttuja agrienergiahankkeita (engl. agri PV tai agrivoltaics). Tällaisissa hankkeissa maatalousmaata voidaan hyödyntää kahteen eri tarkoitukseen samanaikaisesti: aurinkovoiman tuotantoon sekä maanviljelyyn. Aurinkopaneelien asentamisella maanviljelysmaalle on monia etuja, sillä paneelit luovat varjostusta ja suojaavat satoja kuumuudelta vähentäen veden tarvetta olennaisesti.

Ensimmäisten yhteistyön tiimoilta syntyvien hankkeiden odotetaan olevan valmiita rakennettavaksi vuoden 2024 loppuun mennessä. Valmistuessaan hankkeet tukevat Italiaa sen kunnianhimoisissa tavoitteissa vihreän siirtymän edistämiseksi. Maan tavoitteena on, että vuoteen 2030 mennessä tuotannossa 

Global Consulting Energy tunnetaan hyvin Puglian alueella. Puglia eli Apulia on yksi Italian hallinnollisista alueista maan kaakkoisosassa Adrian- ja Joonianmerten rannikolla. Apulian alue kattaa Italian saappaan korko- ja pohjeosat. (kuva: Pixabay)