Korkia mukaan yli gigawatin aurinkoenergiahankkeiden kehittämiseen

13.9.2021

Uusi tulokas Ison-Britannian uusiutuvan energian markkinoilla, Evolution Power Limited, on solminut kumppanuuden suomalaisen kestävään kehitykseen erikoistuneen sijoitus- ja asiantuntijayhtiö Korkian kanssa rahoittaakseen yli gigawatin aurinkoenergiahankkeiden kehittämisen.

Evolution Powerilla on kunnianhimoinen kehitysohjelma, jonka tavoitteena on kehittää yhteensä 2–3 GW:tä aurinkoenergiaa Isossa-Britanniassa. Kehitysohjelmaa johtavat Giles Frampton ja Conor McNally, joilla on vahva kokemus suurten uusiutuvan energian hankkeiden kehittämisestä ja rahoittamisesta Isossa-Britanniassa British Solar Renewablesissa ja Macquarie Bankissa. Evolution Power pyrkii edistämään siirtymistä hiilineutraaliuteen innovatiivisilla ja kestävillä hankkeilla.

Korkia on kokenut aurinkoenergiasijoittaja, joka kehittää ja hallinnoi uusiutuvan energian sitoumuksia ja -hankkeita Pohjoismaissa, Isossa-Britanniassa, Chilessä ja Espanjassa.

- Tämä investointi mahdollistaa Isossa-Britanniassa 2–3 gigawattia aurinkoenergian kehittämistä lähivuosina, ja auttaa omalta osaltaan Isoa-Britanniaa saavuttamaan hiilineutraalisuustavoitteen vuoteen 2050 mennessä, Evolution Power Ltd:n johtaja Giles Frampton kommentoi.