KSS Energia tuotti energiavastuullisuuden testin yrityksille ja taloyhtiöille

12.12.2023

- Vastuullisen energiankulutuksen, energiajärjestelmien ja teknologiavalintojen neuvominen yrityksille ja taloyhtiöille on meille tärkeää hiilikädenjälkityötä. Lähdemme siitä, että jokainen organisaatio on jo tiedostanut energia-asioidensa vaikuttavan vastuullisuuteensa. Se, kuinka aktiivisesti ja kokonaisvaltaisesti yritys haluaa ja voi edetä energiavastuullisuuden polulla – siihen olemme luoneet selkeän, kannustavan kartoituksen.  Energiavastuullisuus-testin avulla voi helposti hahmottaa yrityksen nyky- ja tahtotilaa – ja paikantaa parhaat tuotteet ja ratkaisut tarjolle KSS Energian yritysmyyntiä johtava Olli-Pekka Rantala sanoo. 

Osana hiilikädenjälkityönsä vuoden 2023 tavoitteita KSS Energia -konserni julkaisee ns. Energiavastuullisuus-testin. Yrityksille ja pian myös taloyhtiöille suunnattu, noin 3–5 minuutissa täytettävä arviointikone (ZEF) auttaa yritystä hahmottamaan, missä se on ns. energiavastuullisuuden polulla. Onko yritys Energiamyönteinen, Energiatietoinen, Energiatehokas – vai jo Energiavastuullinen? 

- Energiavastuullisuus on Energiateollisuus ry:n meille energiayhtiöille asettama tehtävä turvata luotettavan, kilpailukykyisen ja ilmastoneutraalin energian saanti yhteiskunnalle avoimesti ja kestävästi. Tehtävään kuuluu myös tarjota näihin perustuvia ratkaisuja asiakkaille. Lähdimme yhdessä asiakasvastaaviemme, tuotekehitysyksikkömme ja vastuullisuustiimimme kanssa miettimään, mitä energiavastuullisuus tarkoittaa valintoina, tuotteina ja palveluina, Olli-Pekka Rantala sanoo.

KSS Energia -konsernin tuotekehitystoimintoa johtava Kai Kuvaja toteaa, että energiavastuullisuuden polkuajattelu vastaa hyvin myös tuotekehityksen näkökulmaa.

- Paitsi kauaskantoisuutta, tuotekehityksellä pitää olla asiakaslähtöisyyttä. Vaikka nyt julkaistava Energiavastuullisuuden arviointitesti onkin vasta alkusysäys kahdenväliselle yhteistyölle, se on kuitenkin hyvä pohja. Jokainen yritys haluaa kehittää vastuullisuuttaan, ja KSS Energian tehtävänä on osaamisellaan siivittää juuri oikeanlaisiin lyhyen ja pitkän tähtäimen energiavalintoihin, Kuvaja sanoo.

Energiavastuullisuus-testin pääsee täyttämään ja alustavan arvion energiavastuullisuutensa tasosta saamaan täältä.