Kuori Oy tavoittelee teollisuusnäyttöjen markkinajohtajuutta

22.1.2021

Espoolainen Kuori Oy on yksi Suomen nopeimmin kasvavista tietotekniikan alan yhtiöistä. Yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Risto Kankaanpään (MSc, eng).

Kuori saavutti noin 4 MEUR myynnin vuonna 2020 koronapandemian vaikutuksista huolimatta. Kankaanpään palkkaamisen myötä Kuori tavoittelee merkittävää kansainvälistä kasvua teolliseen käyttöön suunnattujen kosketusnäyttöjen liiketoiminnassa.

Kankaanpäällä on 13 vuoden kokemus liiketoiminnan kehitystehtävistä sekä pääomasijoittamisesta mm. McKinsey & Companylta. Hän keskittyy uudessa tehtävässään eritysesti teollisuusnäyttöliiketoiminnan kasvattamiseen. Yhtiön edellinen toimitusjohtaja ja toinen perustaja Maria Jokelainen keskittyy tulevaisuudessa SoTe -sektorille räätälöidyn Yetitablet-liiketoiminnan kasvattamiseen.

fVuonna 2015 perustettu Kuori Oy valmistaa suuria kosketusnäyttöjä hoivasektorille ja massakustomoituja näyttöratkaisuja haastaviin olosuhteisiin. Hoivasektoriin keskittyvä Yetitablet tähtää vanhusten ja erityisryhmien elämänlaadun parantamiseen. Teollisuusnäyttöliiketoiminnan missio on tuoda modernia teknologiaa ja dataa haastaviin olosuhteisiin, joissa se ei ole aikaisemmin ollut mahdollista. Tämän liiketoiminnan fokuksessa ovat mm. rakennusteollisuus, ulkomaksupäätteet, kuten parkkilaitteet, sekä mainostaulut.