Ladattavien autojen osuus kasvaa autohankinnoissa

2.8.2022

Heinäkuussa rekisteröitiin 5 503 uutta henkilöautoa, mikä on 26,5 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Tänä vuonna uusia henkilöautoja on ensirekisteröity yhteensä 49 006, joka on 23,7 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammi-heinäkuussa. Uusien henkilö- ja pakettiautojen tilauskanta on jatkanut kasvuaan, sillä uusien autojen kysyntä on jatkunut melko vilkkaana, mutta uusien autojen saatavuudessa on vielä komponenttipulasta ja tuotantokatkoksista johtuvia viiveitä.

Käytettyjen henkilöautojen kauppa oli vastaavasti heinäkuussa viime vuotta hiljaisempaa. Käytettyjen henkilöautojen myynti väheni noin 16 prosentilla viime vuoden heinäkuuhun verrattuna. Käytettyjen henkilöautojen kauppaa on tammi-heinäkuussa käyty noin 11,6 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Uusia pakettiautoja rekisteröitiin heinäkuussa 598, joka on 17,7 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Pakettiautoja on ensirekisteröity tänä vuonna 6 137, joka on 23,5 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammi-heinäkuussa.

Heinäkuussa ensirekisteröitiin 202 uutta kuorma-autoa, mikä on 16,9 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Kuorma-autojen rekisteröinnit ovat alkuvuoden aikana jääneet 10,9 prosenttia viime vuoden tammi-heinäkuun määrää alemmas. Raskaita vähintään 16 tonnin kuorma-autoja on tänä vuonna rekisteröity 1 409, joka on 4,0 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Heinäkuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista 15,7 prosenttia oli täyssähköautoja ja 20,6 prosenttia ladattavia hybridejä. Ei-ladattavien hybridien osuus oli 32,9 prosenttia. Dieselautojen osuus oli yhteensä 9,6 prosenttia. Täyssähköautojen osuus on tammi-heinäkuussa ensirekisteröidyistä autosta ollut yhteensä 13,9 prosenttia ja ladattavien hybridien 20,1 prosenttia.

- Yhä useampi työsuhdeauto on ladattava auto. Tänä vuonna ensirekisteröidyistä työsuhdeautoista noin 17 prosenttia on ollut täyssähköautoja ja noin 30 prosenttia ladattavia hybridejä. Näin lähes puolet tänä vuonna ensirekisteröidyistä työsuhdeautoista on ollut ladattavia, kertoo toimitusjohtaja Pekka Rissa Autoalan Keskusliitosta.

Kuva: AKL