DNA nousi matkaviestinliittymien markkinakakkoseksi

5.5.2023

Teleoperaattori DNA on noussut toiselle sijalle matkaviestinverkon liittymien markkinassa. Tilaajamäärässä DNA on kirinyt Telian ohi, Elisan pitäessä hallussaan ykköspaikkaa.

DNA on kasvattanut markkinaosuuttaan niin matkaviestinverkon liittymissä kuin kiinteän laajakaistan liittymissä vuosikymmenien ajan. DNA nousi kiinteän laajakaistan markkinaykköseksi liittymämäärissä keväällä 2021. Nyt DNA on noussut matkaviestinliittymien markkinakakkoseksi.

DNA:n matkaviestinverkon liittymäkanta kasvoi vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä 41 000 liittymällä. Luku sisältää aktiiviset postpaid-, prepaid-, Luuri- ja liikkuvan laajakaistan liittymät. Samalla DNA nousi matkaviestinliittymien markkinakakkoseksi asiakasmäärissä mitattuna perustuen teleyritysten tuoreissa osavuosikatsauksissaan julkaisemiin liittymämääriin (Elisa: 3 595 000, DNA: 2 729 000 ja Telia: 2 722 000).

DNA:n kasvu kiinteän verkon markkinajohtajana on jatkunut ja 5G-palveluiden kysyntä on edelleen kiihtynyt. Kysyntää on kasvattanut DNA:n yhä laajentuva 5G-verkko, jonka väestöpeitto oli maaliskuun päättyessä jo 86 %. DNA on jatkanut myös kuluvana vuonna merkittäviä investointeja 5G-rakentamiseen, kuituverkkoihin ja siirtojärjestelmiin.

- DNA:n matkaviestinverkko on menestynyt viime vuosina useissa eri vertailuissa ja tutkimuksissa. DNA:n asiakkaat ovat myös pitkään käyttäneet eniten mobiilidataa Euroopassa. Tämä edellyttää huippunopeita yhteyksiä. Säännöllisin mittauksin ja testauksin varmistamme, että laatu ja tiedonsiirtonopeudet kehittyvät oikeaan suuntaan, DNA:n yritys- ja kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen kertoo.

DNA:n kuluttaja- ja liiketoiminnan yksikön johtaja Pekka Väisänen. (kuva: DNA)