Leppäkoski Groupin sähköautojen latausliiketoiminta valtakunnalliseksi

14.6.2022

Leppäkoski Group Oy:n sähköautojen pikalatauspalvelua tarjotaan nyt myös valtakunnallisesti. Palvelukonsepti perustuu kotimaisen Unified Chargers Oy:n kehittämään älykkääseen DC-pikalatausteknologiaan. Pikalataus soveltuu hyvin sekä julkiseen että ammattimaiseen sähköautolataukseen.

Sähköautojen latauspalveluiden tarve kasvaa täyssähköautojen ja ladattavien hybridien yleistyessä. Leppäkosken suunnitelmissa on panostaa sähköisen liikenteen latausratkaisuihin noin miljoona euroa seuraavan 12 kuukauden aikana. Latausverkoston valtakunnallista laajentamista vauhdittaa myös valtion sähköisen liikenteen edistämistoimet.  

- Panostaminen sähköisen liikenteen kaupallisiin ratkaisuihin on samalla osa Leppäkosken vastuullisuustoimia ja kasvutavoitteita.  Sähköautojen latauspisteiden rakentaminen on meille entuudestaan tuttua ja olemme toimittaneet pienempiä latausratkaisuja Pirkanmaalla jo vuodesta 2014.  Nyt laajennamme palvelun valtakunnalliseksi, sanoo toimitusjohtaja Juha Koskinen

Unified Chargers Oy:n teknologiaan perustuva Leppäkosken latauspalvelu on helposti skaalattavissa ja tarjoaa monia käyttöä helpottavia ominaisuuksia. Leppäkoski Group on toimittanut sähköisen liikenteen kasvaviin tarpeisiin latausratkaisuja jo mm. Tuusulan asuntomessualueelle ja Ylöjärven Juustoportin kiinteistöön. Uuden sukupolven pikalatauskenttä on käytössä myös Ikaalinen Spa & Resort - kylpylähotellissa ja vastaava otettiin käyttöön toukokuussa Mäntän Serlachius museo Göstan asiakkaille.